Отличен старт на сезона за Дани Арсов в картинг шампионата

Публикувано на пт, 11 юни 2021
165 четения

Великотърновският пилот Данислав Арсов, шампион за последните 3 години в два различни класа, води убедително с 41 точки пред втория и 54 – пред третия в средата на шампионата. За първите три кръга той записа едно първо и две втори места.
В първия кръг участието на сръбски състезател с тунингован, 4 пъти по-скъп от на останалите участници двигател, доведе до оптималното второ място за Дени.
Същото стана и във втория кръг в Хасково.
През втората половина на май Арсов участва в кръг от шампионата на Централна и Източна Европа (CEE Rotax Max Challenge ) на пистата в град Тринец, Чехия, и зае 13-а позиция от 20 участници.
След направените анализи за третия кръг в Кюстендил бе направена сериозна промяна в концепцията за настройки на машината. Дани промени стила си на каране, а резултатът впечатли всички на и около пистата. Постигнатите резултати дават надежда за по-добро представяне в следващия кръг на шампионата на Централна и Източна Европа. “Надяваме се да намерим отново нужната ни подкрепа от около 1000-1200 евро, за да успеем да направим поне още едно такова състезание и в този престижен международен шампионат да се качим не само на българския, но и на европейския картинг връх”, заявиха от щаба на Дани Арсов.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново