Открит шахматен турнир за купата на кмета на Дичин

Публикувано на ср, 9 окт. 2013
186 четения

Открит турнир по шахмат за купата на кмета на Дичин предстои в неделя, 13 октомври. Надпреварата се организира от кметството в с. Дичин и Народно читалище “Зора-1873” и е в чест на 140-ата годишнина от основаването на читалището.
Турнирът ще се проведе в стола на земеделска кооперация “Зора” и в него могат да участват всички шахматисти с ело до 2200, съобщиха организаторите. Ще се играе по швейцарската система в 7 кръга, а контролата е 20 минути на състезател за завършване на партията. Играещите с бели фигури осигуряват часовник.
Местните шахматисти ще могат да участват без такса, а за останалите тя е 5 лв. на човек.
Съдия на турнира е м.с. Николай Йорданов – съдия международна категория. Победителят в надпреварата ще получи Купата на кмета на Дичин, а за призьорите е предвиден и награден фонд. 50 лв. ще получи първият, съответно 40, 30, 20 и 10 лв. заелите от второ до пето място в генералното класиране. Парични премии са предвидени за тримата най-добри местни шахматисти, за двамата най-добри сред ветераните над 60 години, както и за първенците сред децата до 16, 14 и 12 години.
Записването на участниците е от 9 ч., а техническата конференция и откриването на турнира са в 9:30 в неделя. Закриването на турнира и награждаването на победителите е предвидено за 15:40 ч. същия ден.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново