Очертава се тежка финансова криза в “Локомотив” (ГО), ще доиграва сезона с юноши

Публикувано на пт, 25 сеп. 2020
97 четения

Съвсем реална е опасността “Локомотив” (ГО) да изпадне в несъстоятелност и тежка финансова криза, а клубът ще доиграва първенството във Втора лига с юноши – това твърди в отворено писмо досегашният президент на клуба Иво Димитров, адресирано до кмета инж. Добромир Добрев и Общинския съвет.
“На редовното отчетно-изборно събрание група фенове, регистрирани като делегати в последните минути, бламираха избора на ново ръководство, опорочиха заседанието на висшия ръководен орган и изпратиха клуба в институционална безтегловност. Нанесена бе обида на клубни легенди като Ангел Минчев и Ценко Гавазов, обвинявайки ги в задкулисие и участие в предварително начертан сценарий, относно избора на Управителен съвет. Събитията от последните седмици сериозно компрометираха публичния образ на “Локомотив” и това рефлектира върху вече установени отношения с рекламодатели и партньори. Голяма част от тях заявиха желанието си да прекратят търговските и договорни отношения с клуба. На практика съществува реална опасност клубът да не изпълни бюджета в приходната си част, да изпадне в неплатежоспособност и положение на несъстоятелност. В тази обстановка ниe, членовете на ръководството, отказваме да работим под диктат и в режим на оставка. Някои дори вече обмисляме действия за служебно заличаване от Агенцията по вписванията. Струва ни се за целесъобразно Общинският съвет да преосмисли и преразгледа финансовото подпомагане на представителния мъжки отбор. Школата и клубът крещящо се нуждаят от два стандартни тренировъчни терена, от които поне единият да е с изкуствено покритие.
Като ръководител на клуба в последните години смятам, че “Локомотив” може да продължи участието си в първенството основно с юноши и поне четирима футболисти с професионален статут, за да не бъде застрашен професионалният му лиценз”, се казва в изявлението на досегашния клубен шеф на “Локо” (ГО) Иво Димитров.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново