Осминафиналите на зимния турнир стартират днес

Публикувано на чт, 31 Ян. 2019
127 четения

Зимният турнир по футбол в ДКС “В. Левски” влиза в елиминационната си фаза. Мачовете вече са с директно отстраняване и емоциите за футболисти и публика сериозно се вдигат.
16 отбора стигнаха до осминафиналите, които са днес и утре. Жребият за тях бе изтеглен непосредствено след последния мач от редовната фаза. Днес от 17 ч. елиминационните мачове откриват “Лайтс” и “Кока-Кола”, след тях интригуващ двубой противопоставя “Яна-1” (Ресен) срещу “Тера Трак”. От 19 ч. играят “Ла Фурия” и “Ветерани плюс”, а последният за деня мач е от 20 ч. между “Сико” и “Ужас” (Присово).
Другите 4 осминафинала са утре. “Автокъща Евролукс” и “Стима” играят от 17 ч., “Ресторанти Щастливеца” и “Мусала Брокер” от 18 ч., след тях “Машинката” (Павликени) – “Табако Трейд”, а последният мач е между “Амфора” и “Епъл” (Джулюница).
Във вторник станаха ясни и последните три отбора от група “Ж” от груповата фаза на надпреварата. “Табако Трейд” очаквано се справи с “Войводите”, като ги победи с 3:1 и с 6 точки завърши втори в крайното класиране в групата. Тихомир Антонов, Борислав Иванов и Красен Каравелов се разписаха за тръмбeшчани, за търновския тим едно попадение върна Павлин Пенев.
“Ресторанти Щастливеца” завърши наравно 1:1 с “Епъл” (Джулюница) и със 7 т. си осигури първото място. Танер Халилов вкара дежурния си гол за водения от Радослав Аврамов отбор, за джулюнчани изравни Николай Николаев. Така “Епъл” остана с 4 т. и трябваше да чака изхода на отложения мач между “Ветеран турист” и “Ресен-2012”. “Ветераните” спечелиха с 8:3, като Светослав Велчев записа хеттрик, Тихомир Милев добави две попадения, Ивелин Генов, Стилиян Иванов и Иван Петров по едно, а за ресенчани вкара Кристиян Стефанов плюс автоголове на Галин Стефанов и Цветан Райков. В крайна сметка само два гола не достигнаха на отбора да стане вторият трети тим в групата си, класирал се за осминафиналите, и напред продължи “Епъл”.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново