ОФК “Павликени” в атака на четворката

Публикувано на ср, 8 май 2019
103 четения

Пред ОФК “Павликени” се откри шанс за атакуване на престижното 4-то място в Северозападната Трета лига. В поредния кръг възпитаниците на треньора Димитър Тодоров спечелиха ценна победа с 1:2 при гостуването си на “Ком” в Берковица, докато четвъртият “Вихър” (Славяново) падна у дома с 0:2 от “Севлиево”. Така разликата между двата отбора стана само 3 т. и в неделя павликенчани приемат “Янтра” (П. Тръмбеш), докато конкурентът им има второ поредно гостуване.
Никола Какамъков откри в 40-ата минута в Берковица, като “Павликени” имаше още няколко възможности за гол. В 70-ата обаче Йордан Тодоров изравни, но гостите продължиха да търсят победата и Борислав Гецов я донесе в 85-ата минута.
Изключително важен успех взеха тръмбешчани, които разбиха у дома с 4:2 “Ботев” (Луковит) и се измъкнаха от неприятното последно място. На него отново се върна “Локо” (Дряново), който падна с 2:0 в Козлодуй.
Гостите първи откриха в П. Тръмбеш с гол на Атанас Георгиев в 4-та минута, но Емил Копаранов изравни. Последва силна серия на “Янтра”, която до почивката наниза още три гола, дело на Ружди Руждиев, Владислав Симеонов и Красен Каравелов. Гостите след почивката върнаха един гол чрез Иванджиков.
Свищовският “Академик” имаше трудна задача като гост на “Янтра” в Габрово и спря победната си серия, като отстъпи с 3:0. Домакините откриха в 10-ата минута, когато Пламен Кожухаров центрира от фаул и Ивайло Тодоров се разписа. “Студентите” направиха два пропуска, но точно преди почивката Християн Василев с техничен удар удвои. В 63-та минута след двойно подаване с Искрен Писаров Християн Кожухаров вкара за 3:0. В края на мача Сонер Хюсеин от гостите нацели гредата, а после можеше да вкара почетен гол и от дузпа, на Лалев спаси удара му.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново