ОФК “Локомотив” (ГО) стартира, ще залага на свои юноши

Публикувано на ср, 8 ян. 2020
133 четения

Двайсетина футболисти изведе Милчо Сирмов за първата тренировка на “Локомотив” през новата година. Заниманието се проведе на терена в Долна Оряховица. От състава отсъстваха няколко от картотекираните играчи, които са получили малко по-дълга ваканция заради семейни ангажименти. Иво Харизанов пък чака медицински преглед заради здравословни проблеми.
“Проблем в момента е защитата. След като ги няма Минков, Фиданин и Сандов, а Харизанов има оплаквания, няма как да не съм притеснен. Затова съм категоричен, че искам да запазим Ивайло Тодоров, към когото има интерес от ЦСКА-1948. Момчето има качества, но смятам, че и за него, а и за “Локомотив”, ще е по-добре да довърши сезона с нас и след това наистина да тръгне към някой по-сериозен отбор.
Все пак съм оптимист, няма да позволя да бъдем безличен отбор. Ще заложим на повече местни момчета, ще направим много добра подготовка с по-големи натоварвания и вярвам, че отново ще се съобразяват с нас. Целта ми е да се запази нивото от есента, да показваме добри игри и да радваме феновете”, коментира старши треньорът Милчо Сирмов преди първото занимание.
Освен че трябва да намери заместници на трима основни фигури в защитата, “Локомотив” се нуждае и от вратар, след като резервата Дафовски също е напуснал.
Твърдо в отбора влизат юношата Момчил Кузманов и Георги Маминов. За Кузманов съм убеден, че е готов. Трябва му още малко тактическа подготовка, която ще навакса в контролите. За Маминов също съм оптимист, че ще се сработи със състава, обясни Сирмов.
Още 4-5 играчи идват на проби и ако се докажат, ще останат с “Локомотив”. Сред тях е Марин Пендов, който също е продукт на горнооряховската школа и идва от “Академик” (Св). С повече опит от новодошлите са Златко Ненов, играл за “Созопол”, Мартин Минчев, Стефан Неделчев от “Литекс”.
Подготовката ще е изцяло при домашни условия, като засега има договорени 6 контроли, първата от които е на 22 януари с “Дунав” (Рс). Почти сигурно е обаче, че контрола ще има още на 18 януари, но засега все още се търси съперник за тази дата.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. regnews.net

loading...
Пътни строежи - Велико Търново