Обновяват градския стадион в Дебелец след спечелен проект за 23 920 лева

Публикувано на пн, 1 Ное. 2021
242 четения

Съвместен проект за 23 920 лв. за обновяване на стадиона в Дебелец спечелиха местният ФК “Ботев” в партньорство с ФК “Етър”, СК “Болярчета”, Община В. Търново и Кметство Дебелец. Проектът е един от 16-те одобрени за финансиране по конкурсната програма на Сдружение “Платформа АГОРА” с финансовата подкрепа на Фондация “Америка за България”.
“Преди година трите клуба започнахме да работим заедно. Сега реализираме проект за подобряване на базата в Дебелец, тя се ползва от трите клуба, включително и от мъжкия отбор на “Етър”. За всички е ясно колко са важни тренировките на естествен терен”, заяви президентът на “Етър” Деян Куздов.
Проектът бе представен от президента на “Ботев” (Дебелец) Георги Недев. От тези 23 920 лв. безвъзмездната финансова помощ е 18 000 лв., а планираните дейности ще се извършат за година и половина. Чрез мащабна дарителска кампания обаче клубовете се надяват да съберат 65 000 лв., като ще се организират срещи с дарители и спонсори, ще бъде направена и онлайн платформа. Целта е да бъдат привлечени поне 150 дарители и да се подпишат поне 5 договора за дългосрочно сътрудничество.
Събраните средства ще бъдат използвани за изграждане на футболен терен за Футбол 5, подобряване на терена на градския стадион “Христо Ботев”, закупуване на тренировъчни пособия за школите на “Ботев” (Дебелец), “Етър” и “Болярчета”, подобряване на достъпността и условията за деца с различна степен на увреждания. За целта ще се заснеме рекламен клип с деца от трите академии, ще има рекламни материали, както и компютърен 3D модел на спортната база в Дебелец.
“Можем само да се радваме, че ползваме базата в Дебелец, важно е децата да тренират на естествен терен”, добави президентът на “Болярчета” Десислав Божков. От трите клуба призовават и всички жители в областта, свързани с футбола, да помогнат на каузата, ангажирана със спортното бъдеще и здравето на децата.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново