Обмислят вариант без изпадащи този сезон

Публикувано на чт, 25 февр. 2021
146 четения

Сезонът в Първа лига може да завърши без изпадащи отбори и “Етър” да остане в групата административно. Тази възможност се появи в медиите, но не е сигурно дали ще се осъществи. По принцип подобна по разпоредба на УЕФА промяна се прави година по-рано, но в родния футбол всичко е възможно и дори вече има сходен прецедент със смяна на формата на лигата, който през 2016 година евроцентралата одобри. И сега не е изключено да се стигне до рокада с връщане на старата класическа схема с 16 отбора, вместо с настоящите 14. За тази цел трябва да няма изпадащи отбори, а да влязат първите два от Втора лига.
Подобна идея се дискутира още от 2019 г. насам, когато изтече 3-годишнит договор с нидерландската компания “Хипер-кюб”, предложила революционни промени в елита, включващи разделяне на класирането след редовния сезон на първа шестица и втора осмица. Предвид тежката финансова криза, налегнала отборите от Втора лига, едва ли ще има желаещи за промоция, различни от “Пирин” и “Локомотив” (Сф).
Междувременно двама основни футболисти на “Етър” бяха наказани и пропускат гостуването на “Локо” (Пд). Мачът е в петък, 26 февруари, от 17:30 ч. Халфът Божидар Кацаров е наказан за 1 мач заради натрупани картони, а защитникът Мариян Иванов също е лишен от състезателни права за 1 двубой заради червения си картон срещу “Левски”. В групата за мача след изтекло наказание ще се завърне вратарят Христо Иванов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново