Обмислят разрешаване на тренировките и спортовете на открито

Публикувано на пт, 1 май 2020
501 четения

Тренировки и спортове на открито, плюс отпадане на носенето на маски на открито са следващите стъпки по отхлабване на мерките, които обсъждат от Националния оперативен щаб. Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски на днешния брифинг.

„Относно всички мерки, които се предлагат като разхлабване, много активно се обсъжда доста отдавна какъв да бъде ритъмът на разхлабване. В последните 2 седмици много неща се промениха. В следващите дни също ще бъдат направени съобщения. Правителството ще обяви начина, по който ще се отпускат мерките, ние даваме нашето становище при поискване.

Върви се към постепенно освобождаване на мерките. Един от принципите, които се спазва, е ако се допуска някакво събиране на брой хора, то да бъде за спортовете, които са на открито, а постепенно после за всички останали дейности в затворени помещения. Активно обсъждаме тези неща.

На първо място това е ходенето в планините, а в парковете – разширяване на контингента, който може да ги посещава, индивидуалните спортове, спортовете на открито и тренировките. Тези неща се говорят активно. Те ще бъдат обявени като дати от правителството” заяви ген. Мутафчийски.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново