Обилен сняг прекрати мача ЦСКА – „Етър“

Публикувано на пн, 27 Ное. 2023
93 четения

Обилният сняг стана причина мачът между ЦСКА и „Етър“ в събота да бъде прекратен след първото полувреме при резултат 0:0. Първата част се игра при силно заснежен терен, който не позволи нормално владеене на топката, а „Етър“ игра в по-голямата част с човек по-малко.

В 8-ата минута Георги Александров влезе остро в краката на Марселино Кареасо, за което получи жълт картон, но около три минути след това главният съдия Кристиян Колев бе извикан от ВАР арбитъра Радослав Гидженов да прегледа лично ситуацията и смени мнението си, като му показа червен картон.

Домакините натиснаха и в 15-ата минута след центриране от корнер Браян Кордоба стреля, но Мартин Величков изби. Веднага след това стражът на „Етър“ извади и удар Християн Петров.

„Виолетовите“ имаха големия си шанс да поведат в 28-ата минута – първо Мартин Тошев бе изпуснат от защитата на ЦСКА, но стреля в страничния стълб, а след това Шано Буколда пропусна да уцели опразнената врата. Мартин Величков в 42-ата минута спаси удар на Линдсет.

На почивката домакините направиха неуспешни опити да почистят терена от падналия сняг, като изринаха само полето, в което трябваше да атакуват „червените“. След близо 40 минути съвещания между длъжностните лица и двата отбора, в които „Етър“ бе на мнение мачът да продължи, бе взето решение срещата да се отложи. По наредба това трябваше да стане снощи от 17:30 ч., като „виолетовите“ да продължат мача с 10 души.

„Всички разговори бяха коректни. Нашето мнение бе да доиграем мача. Причината са битови и организационни проблеми, трябва да търсим хотел и т.н., но ще се справим. В крайна сметка взеха решение мачът да се отложи“, коментира административният директор на „Етър“ Страцимир Тинчев.

„Етър“: Мартин Величков, Пламен Димов, Георги Ангелов, Георги Александров, Кольо Станев, Мартин Николов, Николай Янков (39 Ловре Кнежевич), Моузес Кандидус, Янко Ангелов, Шано Буколда, Мартин Тошев.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново