Ново модерно спортно игрище откриха в Павликени

Публикувано на ср, 20 сеп. 2023
558 четения

Изцяло обновен спортен сектор за няколко вида спорт откриха на градския стадион „Ганчо Панов“ в Павликени. Лентата на новото съоръжение прерязаха кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов, бившият спортен министър Весела Лечева и президентът на баскетболната федерация Георги Глушков.

На мястото на досега съществуващата спортна площадка вече има многофункционално игрище за баскетбол и волейбол, сектор за троен и дълъг скок. Проектът бе финансиран от Министерство на младежта и спорта, като средствата са 367 250,83 лв. с ДДС и бе изпълнен за по-малко от сто дни.

Ремонтът на площадката е поредният етап от цялостното преобразяване на градския стадион в Павликени. През 2015 г. бяха извършени сериозни строителни работи – преотливане на трибуните с нови 3500 седалки, изцяло нова сграда за съблекалните, ремонтиране на спортната хижа. Вече е готов проектът за цялостна реконструкция на лекоатлетическата писта.

„Това обновено съоръжение дава много нови възможности на нашите състезатели, на хора от всички възрасти да подобряват своите постижения, дава възможности за масов спорт и физкултура. Тук ще могат да тренират и двата най-нови клуба в Павликени – по баскетбол и по лека атлетика, редом до утвърдения вече клуб по волейбол. Тези спортове изискват борбеност и воля, учат на екипност. Ще се радвам, ако с това съоръжение бъдат открити таланти, които ще преследват успешна кариера.
Благодаря на всички, които работят за спорта, и на родителите, които подкрепят децата си. Лично благодаря на г-жа Весела Лечева, тъй като този проект бе одобрен, когато тя бе служебен министър на младежта и спорта, както и за всички грижи, които тя полага за Община Павликени. Благодаря и на Георги Глушков – нашият земляк и президент на БФБ, за подкрепата, както и на всички, които работиха по проекта“, заяви при откриването кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов.

„Вече сме готови с проекта за цялостната писта, входираме го в ММС с надеждата да ни обърнат внимание. В проектиране сме на козирка над сектор А, а в по-далечно бъдеще стадионът трябва да има и своето осветление“, съобщи инж. Манолов.
На откриването имаше изпълнения на мажоретки, демонстративни мачове на клубовете по баскетбол и волейбол, както и cъстезания по лека атлетика от СК „Йордан Петров – Графа“ и др.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново