Новият “Етър ВТ” стартира

Публикувано на пн, 8 юли 2013
897 четения

Само местни млади играчи бяха извикани в тима.

Първа тренировка в историята си направи новосформираният футболен тим на “Етър”. Както е известно, двигател на проекта е кметът Даниел Панов, а намеренията са клубът да бъде общински и в него да играят главно млади футболисти от великотърновската школа. Официално клубът ще бъде регистриран на 17 юли, когато предстои Общото събрание на “Ботев” (Дебелец), чийто лиценз ще вземат “виолетовите”. Тогава официално ще бъде променено седалището на клуба във Велико Търново, ще бъде избрана клубна управа и ще бъде преименуван на “Етър Велико Търново”.
Тъй като до старта на първенството в Северозападната “В” група остава само месец, бъдещият старши треньор Сашо Ангелов обаче вече започна работа по сформирането на отбора и подготовка.
На 4 юли в 17:30 ч. на стадион “Ивайло” бяха извикани 23 футболисти. Сашо Ангелов първо ги събра в съблекалнята заедно с треньорите Борислав Евтимов и Румен Данков, а после групата направи и първата тренировка на стадиона в Дебелец.
Всички извикани футболисти без изключение бяха от великотърновската футболна школа. От тях четирима са играли в мъжкия отбор на “виолетовите” – вратарят Венци Димитров, Димитър Байдаков, Николай Николаев и Светослав Караиванов. Очаква се и техният съотборник Благовест Ангелов. Другите бяха юноши, родени от 1993 до 1996 г., както и няколко великотърновски младежи, играли в последно време в други тимове – Георги Колев, който за последно бе в “Б” група със “Сливен”, Веселин Тисовски и Иван Христов, които бяха в “Черно море”, Николай Иванов – син на бившия нападател Румен Иванов и др.
“В първите десетина дена искам да оформим основната група, на която ще разчитаме занапред. Ще минат на проби доста футболисти, подчертавам – млади играчи от школата на Велико Търново. Към 15-20 юли трябва да съм готов с основна група, която да води предсезонната подготовка. Тя ще бъде от 18-20 играчи. Сега извиках вратаря Венци Димитров, който е наш кадър, но по необясними причини бе освободен от “Етър 1924”, Светослав Караиванов, и много други момчета. Но това не означава, че всички те ще останат в отбора. За всеки един ще преценяваме внимателно”, заяви Сашо Ангелов и уточни, че не е изключено да има и няколко играчи с повече стаж, които да бъдат ядрото на отбора.
На въпроса дали това ще бъдат известни имена, треньорът реагира: “Нагледах се на известни имена. Защо да не направим други известни?! Как да ги познават хората тези момчета набор 1992-93, като досега не са получавали шанс”. Той уточни, че както групата, така и треньорският щаб ще станат окончателно ясни към 20 юли. След тази дата ще бъдат насрочвани и контролните срещи от подготовката. Първенството вероятно няма да започне на 11 август, а седмица по-късно, което ще е добре дошло за “виолетовите”. “Говорят, че групата ще е силна и цитират “Локо” (ГО), “Видима-Раковски”, “Локо” (Мз), “Спартак” (Пл), а защо не слагат “Етър”?!”, попита треньорът.
Сашо Ангелов бе категоричен, че амбициите му са както да работи за обиграването на младия отбор, така и в преследването на челно класиране, защото “Етър” не бива дълго да се задържа във “В” група.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново