Младият футболист Калоян Ненчев получава наградата “Трифон Иванов”

Публикувано на чт, 5 Дек. 2019
131 четения

Новият терен до Спортното училище “Георги Живков”, който може да прерасне във футболен комплекс, официално прие името “Трифон Иванов”. На вчерашната сесия на Общинския съвет предложението бе единодушно гласувано от съветниците и то стана факт.
То бе внесено в Община Велико Търново от Инициативен комитет от футболни деятели от старата столица, след което кметът Даниел Панов го предложи за гласуване от Общинския съвет. В друга точка от дневния ред съветниците гласуваха и новият терен да бъде отдаден за стопанисване на ОП “Спортни имоти”.
Младият футболист на “Етър” Калоян Ненчев пък стана носител на наградата “Трифон Иванов” за 2019 г. Номинацията му е внесена от Никола Велков – директор на ДЮШ на “виолетовите” и бе одобрена от комисия, председателствана от зам.-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев. Решението също бе гласувано единодушно от Общинския съвет.
Калоян Ненчев е възпитаник на Спортното училище в старата столица и започва състезателната си дейност в “Янтра” (Гб), но от сезон 2014/2015 г. е в школата на “Етър”. Играе като полузащитник и нападател в различните гарнитури на клуба. Участник е в Елитна юношеска група до 17 г.
Наградата ще му бъде връчена на 18 декември по време на церемонията на награждаване на Спортист № 1 на Велико Търново.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново