Нов успех за “Боляри 2009” на международен турнир

Публикувано на вт, 18 юни 2019
135 четения

С петима състезатели се представи СК “Боляри 2009” във второто издание на силния международен турнир по плуване Black Sea Cup, в който участваха над 400 състезатели от Англия, Румъния, Турция, Унгария и България.
Пореден успех записа младият талант Здравко Баблаков. При юношите старша възраст той спечели три златни отличия в брустовите дисциплини 50, 100 и 200 м. На финала при мъжете Здравко се окичи със сребърни медали на 50 и 100 м бруст, а на 200 м бруст е шести. Този турнир за Баблаков беше проверка за състоянието му един месец преди Европейското първенство в Казан, Русия. До края на юни той е на подготвителен лагер с националния състав, след което заминава за Европейското първенство. През август му предстои още един лагер в Хърватска. Подготовката ще бъде насочена към участието на Здравко на Световното първенство в Будапеща, съобщи доц. д-р Цветанка Дилова-Нейкова, председател и треньор в СК “Боляри 2009”.
Виктория Колева спечели сребърен медал на 200 м бруст при девойките, а на 100 м бруст финишира шеста с лично време. Пето място и лично постижение постигна Александра Иванова на 50 м бътерфлай, на 100 м св. стил и 50 м бруст е осма при девойки младша възраст. Иван Димитров постигна лично време на 100 м св. стил и пето място на 400 м св. стил. Николай Илиев също се класира пети – на 200 м св. стил. За участие в турнира беше заявен и Самуил Николов, но заболяване непосредствено преди състезанието не му позволи да премери сили в гръбния кроул.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново