Никола Великов и Мартин Кънчев с победи за Шахматен клуб “Етър”

Публикувано на ср, 18 ян. 2023
161 четения

Отлично започна годината за шахматистите на “Етър”. Никола Великов спечели първо място във възрастова група до 16 години на турнира по ускорен шах в Парачин (Сърбия). Той постигна 6 точки от девет кръга и е 11-и в генералното класиране от общо 79 участници. Никола продължава участието си в основния турнир по класически шахмат.
По същото време Мартин Кънчев спечели златото в групата до 14 години на открития турнир по ускорен шах на ЦСКА в София. Състезателят на ШК “Етър” завърши с 5 точки от седем кръга и е на 15-о място в генералното класиране сред 102 състезатели. Мартин бе със 71-ви стартов номер, но успя да постигне победи над по-опитни играчи и това му донесе заслужено първо място.
“Новите попълнения на клуба – сестрите Юлия и Полина Басови от Украйна, заеха първо и второ място на същия турнир във възраст до 14 години. Те, заедно с техния по-малък брат Никита, пребивават в България от началото на военния конфликт. През този период усилено тренират и участват в състезания у нас. Щастливи сме, че избраха великотърновския “Етър” и се надяваме да им помогнем в тяхното шахматно израстване”, коментира треньорката Светла Йорданова.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново