Несрин Сюлейманова с бронз от държавното по борба

Публикувано на вт, 16 апр. 2019
167 четения

Несрин Сюлейманова спечели бронзов медал на държавния лично-отборен шампионат по борба за момичета (13-15 г.) и кадетки (16-17 г.) в Бургас. Общо 101 момичета и 60 кадетки мериха сили в схватките.
Състезателката по борба от “Етър-Виктори 2011” се бори в пет срещи срещу участнички от Шумен, Кърджали, Севлиево и Сливен. В три поредни схватки Несрин не даде точка и надви с технически туш опонентките си. Загуби на полуфинала от шампионката от клуба “Станка Златева” Емине Осман. Възпитаничката на великотърновския клуб по борба се състезавa в категория до 50 кг, като в нея имаше 20 състезателки.
Припомняме, че Несрин Сюлейманова донесе първото злато за годината във великотърновската борба. Тя е ученичка в Спортното училище. За младата състезателка държавните шампионати приключиха, предстоят ѝ участия в различни турнири по борба. “Трябва да се работи много с нея, защото е талантлива и има голям потенциал” каза треньорът Николай Викторов. “Тя е една от малкото състезателки в борбата в региона, постига много добри резултати на тепиха”, сподели още Викторов. “Жалко, че във Велико Търново момичетата нямат желание да влязат в този истински спорт”, допълни треньорът на Несрин.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново