Най-малките етърки с купа за трето място

Публикувано на чт, 3 Окт. 2019
131 четения

С купа за трето място се завърнаха най-малките футболистки на “Етър”. Те участваха в турнир за момичета до 13 години, провел се на терена в Царева ливада. Треньорът Валентин Витанов заведе деца от 2, 3, 4 и 5 клас, които тренират едва от няколко месеца и отстъпваха по възраст на съперничките си. Въпреки това представянето им бе напълно достойно.
В надпреварата участваха 4 отбора – “Етър”, “Янтра” (Габрово), “Локомотив” (Дряново) и ЖФК “Варна”. Варненки, срещу които бе първият мач на “болярките”, са държавни шампиони в последните години. Те поведоха с 1:0, но Татяна Радоева изравни, а етърки можеха и да поведат. Теодора Димитрова излезе срещу вратарката, после великотърновки нацелиха и греда, но в крайна сметка отстъпиха с 4:1.
Първата победа дойде в мача срещу дряновки. Теодора Димитрова бе съборена в наказателното поле и последва дузпа, която Павлина Христова превърна в 1:0. После Татяна Радоева увеличи на 2:0 и чак към края на мача съперникът върна един гол за крайното 2:1. В третия мач на етърки им трябваше задължителна победа за второто място над габровки, с които имаха еднакви точки, но по-лоша голова разлика. Мачът обаче завърши 2:2, като “виолетовите” заслужаваха да спечелят. Теодора Димитрова откри резултата, последваха куп пропуски за втори гол. Съперникът изравни, но Тереза Попова с диагонален удар вкара за 2:1. “Янтра” отново изравни за 2:2 и в крайна сметка стана втори по голова разлика.
“Етър” взе купа за третото си място, а треньорът Валентин Витанов заяви, че е изключително доволен от отношението на момичетата и техните родители. “Много съм доволен, въпреки едната допусната загуба. Играем футбол, напредват много бързо и съм сигурен, че напролет ще сме много по-силни”, коментира наставникът.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново