Най-добрите пилоти и автомобили стартират в планинското състезание “Раховец-Лясковец”

Публикувано на ср, 10 Юли 2019
184 четения

Най-добрите пилоти и автомобили ще застанат на старта на “Раховец Лясковец 2019”, което ще се проведе на 13 и 14 юли. Състезанието е IV кръг от Националния шампионат по планинско изкачване. Организатори на Планинското състезание са Автомобилна федерация на България, Общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА “Етър Рейсинг”.
На 13 юли (събота) пред Община Горна Оряховица ще се проведе административно-технически преглед на участниците и техните автомобили. Той ще започне в 09.00 ч.
След провеждане на административно-техническия преглед, участниците ще бъдат изведени до състезателното трасе в Лясковец. Автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона към манастир “Св. св. Петър и Павел”. Дължината на трасето е 3 350 м. Трасето, по което ще се състезават автомобилите, е едно от най-атрактивните и най-безопасните в България.
През първия ден ще се проведат тренировки в три манша. Същинската надпревара ще бъде на 14 юли (неделя). Стартът на състезанието ще бъде даден в 11.00 ч. Надпреварата ще премине в три манша. Награждаването на победителите ще се състои в района на стартовата линия.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново