Момичетата на “Етър 78” над всички в турнира по стрелба с лък

Публикувано на вт, 19 ян. 2016
517 четения

Момичетата на “Етър 78” триумфираха в традиционния турнир по стрелба с лък “Болярка 2016”. 48 участника от 7 клуба премериха сили в състезанието на олимпийски стил – рекърв, проведено при отлична организация в салона на СОУ “Вела Благоева”. При момичета до 14 г. на първо място се класира Даниела Личева от “Етър 78”. Тя изоставаше след първата квалификация, но във втората показа прецизна стрелба и изпревари с 6 т. втората. Съотборничката й Димислава Давидова е четвърта, Габриела Иванова е девета. В отборното класиране трите безапелационно завоюваха първото място. На първо място в отборното се подредиха и състезателките на “Етър 78” при момичета до 11 г. Отборът бе представен от Яница и Симона Петрови и Мирослава Миланова. Индивидуално Яница е втора, Симона пета, а Мирослава шеста. При 11-годишните момчета най-предно класиране от етърци има Симеон Йорданов, който е шести, Даниел Петков е десети, Валентин Димитров е 11-и. В отборното при момчетата “Етър 78” е втори. При момчета до 14 г. Даниел Трополинов е осми.
От “Етър 78” и участващите отбори изказаха специална благодарност на директора Ангел Янчев за отличните условия, предоставени за провеждане на състезанието.
“За първи път организираме турнира в салона на СОУ “Вела Благоева”. Осигурени ни бяха всички необходими условия за състезание от националния календар. Даниела е сред фаворитите на държавното първенство за момичета. Тя тренира от 3 г. и вече е включена в националния отбор за младежката олимпиада през 2018 г.”, сподели треньорът Димитър Димитров.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново