Младите хандбалисти на “Локомотив” (ГО) спечелиха финала в Зона “Мизия”

Публикувано на пт, 12 Апр. 2019
57 четения

С три категорични победи “Локомотив” спечели финалите на първенството за младежи до 19 г. на Зона “Мизия” и си осигури място на държавния финал, който ще е от 20 до 22 април в Благоевград. Зоналният победител бе определен в спортна зала “Никола Петров” между отборите на “Локомотив”, “Раховец” (ГО), “Осъм” (Ловеч) и “Левски”(Левски).
В горнооряховското дерби, с което започна турнирът, “Локо” победи “Раховец” с 25:6. “Осъм” се наложи над “Левски” с 26:14. След това “Локомотив” победи “Левски” с 28:15, а “Осъм” надви “Раховец” с 20:6. В очерталия се като спор за третото място мач между “Левски” и “Раховец” победиха гостите с 27:21. В последната среща, решила първото място, “Локо” победи с 26:18 отбора от Ловеч. Младежите на “Осъм” останаха втори в класирането, като също се класират за държавния финал. Купата на зоналния победител бе връчена от зам.-кмета на Община Горна Оряховица Николай Георгиев.
Голмайстор на турнира стана Преслав Станчев от “Осъм”. За най-полезен състезател бе обявен Любослав Димитров от “Локомотив”, а за най-добър вратар – съотборникът му Георги Маринов.
Преди награждаването клубното ръководство на “Локомотив” отличи с поздравителни адреси шестима от състезателите на железничарите, които за последно играха пред родна публика с младежкия отбор. Любослав Димитров, Георги Маринов, Тодор Калчев, Преслав Митов, Владислав Йоргов и Ивелин Дачев излизат от младежката възраст и от следващия сезон ще се състезават само за мъжкия отбор.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново