Младите етърци загубиха важни мачове в Плевен

Публикувано на ср, 26 апр. 2023
127 четения

Неуспешни се оказаха гостуванията на “Спартак” в Плевен на двете формации на “Етър” в елитните U15 и U17 групи. “Виолетовите” допуснаха чисти загуби във важни срещи, от които зависи оставането им в елита.
Юношите, набор 2006/2007 година, отстъпиха на плевенските си връстници с 3:0. Резултатът категорично не отговаря на показаното, тъй като великотърновци играха офанзивно и създадоха куп положения пред противниковата врата. Неумението да ги реализират обаче се оказа решаващо, а защитата и вратарят грешаха при редките атаки на домакините и това доведе до цели три гола във вратата им.
“Етър” U17 заема 13-ото място с актив от 22 т. и все още има аванс от 5 точки над чертата на изпадащите, но програмата му до края не е лесна. В неделя от 14:30 ч. играчите на Стефан Николов приемат деветия в класирането “Локомотив” (Пловдив) и трябва на всяка цена да търсят успех.
Децата на “Етър”, набор 2008/2009 година, също гостуваха на “Спартак”, който бе само на 3 точки пред тях и евентуален успех в Плевен ги връщаше в играта. “Виолетовите” обаче също загубиха, като съперникът малко преди края наниза две попадения за успеха си с 2:0.
“Етър” U15 е сериозно застрашен от изпадане. Тимът е предпоследен с 15 точки, като изпреварва само “Локомотив” (София), който е с 14. Играчите на Стефан Ангелов обаче вече изостават от конкурентите си доста сериозно – на 6 т. са от “Спартак” и на 5 т. от “Пловдив”. В неделя от 12:30 ч. посрещат шестия в таблицата “Локо” (Пд).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново