Младежите на “Локомотив” (ГО) спечелиха Купата на България

Публикувано на вт, 29 ян. 2019
111 четения

Хандбалистите до 19 години на “Локомотив” (ГО) за втори пореден път спечелиха Купата на България след триумф в зала “Никола Петров” в Горна Оряховица. “Железничарите” доказаха, че нямат конкуренция в тази възрастова група и спечелиха купата, постигайки три разгромни победи във финалния турнир.
До финалната четворка, освен “Локо”, достигнаха връстниците им от “Спартак” (Варна), “Добруджа” (Добрич) и “Осъм” (Ловеч). Финалите се изиграха в два дни по системата всеки срещу всеки.
“Локо” (ГО) започна в първия ден на турнира с победа над “Осъм” с 34:24, а след това се наложи над “Добруджа” с 40:25. В последната среща от финалите срещу “Спартак” интрига имаше само в първите 5 минути, докогато резултатът вървеше гол за гол. След това домакините се откъснаха и започнаха да трупат преднина – 19:9 на полувремето и 39:19 в края на мача. Веднага след последния съдийски сигнал момчетата вдигнаха на ръце своя треньор Йордан Димитров, а пълната зала “Никола Петров” избухна в аплодисменти. В крайното класиране на четвърто място е “Спартак”, “Добруджа” са трети, второто място е за “Осъм”, а купата и златните медали получиха хандбалистите на “Локомотив”. Връчи им ги кметът инж. Добромир Добрев, който първо благодари на екипа, организирал финалния турнир, и след това пожела успехи на хандбалистите и при мъжете.
Най-добър защитник на турнира стана Илиян Денев от “Добруджа”. За най-добър вратар бе обявен Георги Маринов от “Локомотив”. За най-полезен състезател на турнира бе определен Николай Петров от “Спартак”, а голмайстор с 40 попадения стана Преслав Станчев от “Осъм”.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново