Мирослав Гавазов: “Локо” (ГО) трябва да бъде стабилизиран”

Публикувано на чт, 22 юли 2021
251 четения

Общо събрание на горнооряховския “Локомотив” предстои днес вечерта. То трябва да избере ново ръководство, след като в последната година “железничарите” изпаднаха в “безвремие” или по-точно безвластие, а разногласията в Горна Оряховица сринаха изненадващо отбора в аматоьорския футбол, въпреки че имаше в началото на полусезона огромна преднина пред последния “Нефтохимик”.
За бъдещето на “Локомотив” разговаряхме с представителя на клуба за жребия за новия сезон Мирослав Гавазов.
– Какви са очакванията ви за първенството в Трета лига?
– Честно казано, не сме още запознати с нивото в Северозападната Трета лига, гледали сме малко мачове. Смятахме, че има голяма разлика с Втора лига, но се оказва, че тя не е чак толкова голяма. 17 отбора са в групата, очаквам да се получи хубаво първенство.
– Какъв отбор ще има “Локомотив”?
– “Локо” (ГО) ще играе добър футбол, с приличен отбор. Залагаме предимно на млади футболисти от нашата школа и искаме да ги развиваме. Ще използвам за представянето ни клишето “мач за мач”. Но апетитът идва с яденето, ако постигнем нещо повече от добро представяне, няма да се откажем. Целта пред “Локомотив” обаче е стабилизиране – финансово и организационно. Последната година беше доста турболентна за нас, неслучайно дойде изпадането от професионалния футбол. То беше следствие на редица недобре изпипани неща, въпреки че като цяло се опитвахме да си наредим къщичката. Явно не го направихме както трябва…
– Предстои ви Общо събрание за избор на ново ръководство?
– Да, в четвъртък (б.а. днес) е Общото събрание на “Локомотив”. Надявам се да бъде избрано легитимно ръководство, което да стабилизира клуба – да бъде финансово стабилен и да има бъдеще. Не искам да рискуваме съществуването на този отбор, който е най-старият в Северозападна България автентичен клуб. Никога не е сменяно името му, няма обединения, тирета, точки и т.н., без да ми се обижда никой. Така че това е целта – да сме с чиста съвест пред нашите фенове, дори и в Трета лига. Но пак казвам, най-важното е да стабилизираме клуба.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново