Мирослав Ангелов спечели рали “Стари столици”

Публикувано на чт, 24 сеп. 2020
169 четения

Пилотът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и навигаторът му Георги Гаджев с Шкода Фабия R5 Eво спечелиха за втори път след 2018 г. най-старото българско рали.
Великотърновският екипаж завърши първи в рали “Стари столици”, изминавайки 100,4 състезателни километра за 52:06.5 минути. С тази си победа шампионите за 2019 г. увеличават актива си в националното първенство за краткия ралисезон и продължават да бъдат начело в общото класиране преди финала, който е следващия месец в Сърбия Рали. В началото на миналия месец двамата спечелиха и рали “Твърдица-Елена” (също за втори пореден път) и направиха заявка за третата си поредна титла в българското първенство.
От деветте специални етапа екипът загуби само 2, като любопитното е, че това бяха откриващите скоростни тестове и те бяха спечелени от мицубишитата на Мартин Сурилов (Шумен Аутоспорт) и Йордан Атанасов (АРТ Моторспорт). Втори завършиха Йордан Тодоров и Ангел Башкехайов с Мицубиши Лансър Ево 9, а трети са Дилян Станков и Йордан Йорданов с Пежо 208 R2.
Общо 25 екипажа взеха участие в юбилейното 50-о издание, като от тях завършиха 19. Повреда попречи на пилота на СК “Мегапорт” Емил Денев да спечели първото място в своя клас RC3, но той зае третото място.
“Ралито беше различно в сравнение с предишните години, отново се включиха отсечките, които са карани преди години към Велики Преслав и Върбица. За мен са малко по-непознати. Благодаря на организаторите и домакините, както и на моя екип от Моторспорт академия, начело с Петър Гьошев, за отлично подготвения автомобил, благодаря на навигатора ми Георги Гаджев за точно подаваните записки”, каза Мирослав Ангелов. “Когато си фаворит – това е нож с две остриета. Понякога се получава отпускане, както беше при мен в началните етапи, но така се радвам, че другите бяха добре подготвени и дадоха всичко от себе си”, добави още победителят.
“За мен е първа победа на “Стари столици”, емоцията е невероятна, още повече че това е една сбъдната детска мечта. Много съм благодарен на Мирослав за доверието и на нашите спонсори, защото без тях това нямаше как да се осъществи”, коментира Георги Гаджев.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново