Мирослав Ангелов победи в рали “Твърдица”

Публикувано на вт, 30 юли 2019
136 четения

Мирослав Ангелов и навигаторът му Георги Гаджев с автомобил Skoda Fabia R5 спечелиха рали “Твърдица”, трети кръг от рали шампионата. Екипажът на великотърновския клуб “Мегапорт рейсинг” води във временното класиране за сезона след две победи в Сливен и Твърдица и едно второ място – рали България.
Втори на 2.30 минути след тях остана тандемът Петър Гьошев и Димитър Спасов с Peugeot 208 R2, а трети са Даниел Попов и Ангел Башкехайов, също с Peugeot 208 R2. Преди последната отсечка в прехода отпаднаха Тихомир Стратиев и Недялко Сивов (Ford Fiesta Proto), които се движеха на втора позиция.
“Очаквахме по-силна конкуренция на това рали. След голямата преднина през първия ден във втория карахме с по-стари гуми, но бяхме сигурни, че ще спечелим отсечките. В миналото състезание имахме възможност да се борим с автомобил R5 и бе невероятна битка. Тук се видя след първата отсечка, че Ford Fiesta Proto не може да следва високо темпо. Наслаждавахме се на етапите и радвахме публиката. Много се надяваме, че в следващите състезания ще се включат още коли R5”, коментира след финала Мирослав Ангелов. На ралито “Мегапорт Рейсинг” бе представен още от Антон Титов/Динко Георгиев със Ситроен DS3 R3 Макс и Огнян Герджиков/Николай Китанов с Рено Клио.
Следващият кръг от шампионата е рали “Стари столици” на 14 и 15 септември.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново