Миро Ангелов и Еди Сивов над всички в страната и на рали спринт

Публикувано на чт, 22 Ное. 2018
274 четения

Екипажът на “Мегапорт рейсинг” Мирослав Ангелов и Недялко Сивов спечели втора титла от първенството по автомобилизъм. След като триумфираха в рали шампионата със своята Skoda Fabia R5, двамата си осигуриха титлата и на рали. Третият кръг от шампионата за 2018 г. в тази дисциплина се проведе в Сливен, като бе и първо издание на Рали спринт “Сливен”. То бе с пет скоростни етапа, като за публиката бе предвиден и един специален скоростен етап. Заявки за участие бяха подали 39 екипажа, между които победителите в изминалите два шампионата и редица топпилоти от страната.
Ангелов и Сивов демонстрираха надмощието си, като победиха първо в спринта в Дряново през пролетта, след това в този на “Вида” преди две седмици, и натрупаха пълен актив от 75 точки в шампионата. За двамата това е общо седма победа за сезона с тяхната Skoda Fabia R5.
Ангелов и Сивов завършиха рали спринт Сливен с време 14:49.4 минути, печелейки трите минавания на отсечката “Българка”. Надпреварата приключи със суперспециален етап в града, резултатите от който не се включват в състезанието.
На 28.6 секунди след тях остана завърналият се в спорта Мартин Сурилов с навигатор Здравко Здравков (Mitsubishi Lancer Evo 9), а трети – екипажът Георги Василев/Стефан Добрев, който завърши втори в шампионата и бе най-бърз в суперспециалния етап.
“В началото на годината не планирахме участие в този шампионат, но така се получи, че стартирахме с победа и продължихме. Доволен съм от новата титла след тази на рали. Получи се чудесно състезание и шампионат”, коментира Мирослав Ангелов.
Емил Денев и Богомил Ненов (Renault Clio) също от “Мегапорт Рейсинг” не завършиха в Сливен поради технически проблем, но преди това спечелиха в своя клас на рали “Вида” и завършват сезона първи в своя клас RC3.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново