Мини Шампионска лига за деца “Обичай Етър” предстои във В. Търново

Публикувано на пн, 4 Ное. 2019
103 четения

Възпитаници на 12 детски градини от община Велико Търново ще се състезават в първа по рода си Мини Шампионска лига, която ще се проведе на 6 ноември т.г. в базата на Спортно училище “Георги Живков”.
Тя стартира по идея на Александър Нанков, член на Управителния съвет на “Етър”, който я представи в компанията на Георги Василев, Емил Йорданов – DJ Емо, футболиста Иван Петков и директора на Футболно училище “Етър” Свилен Василев. В турнира ще се включат детските градини “Слънце”, “Райна Княгиня”, “Ален мак”, “Първи юни”, “Ивайло”, “Рада Войвода”, “Евгения Кисимова”, “Соня”, “Здравец”, “Слънчев дом”, “Иванка Ботева”, както и “Пламъче” от гр. Дебелец.
“Георги Василев ще работи пряко с децата, а DJ Емо ще е водещ на събитието. По време на турнира и други футболисти от “Етър” ще са ангажирани с малките спортисти”, съобщи Александър Нанков, който благодари от името на клуба на кмета Даниел Панов, през чиито мандати се осъществиха сериозни проекти за спортна инфраструктура в града и който има безспорен принос за развитието на спорта в старата столица. “Целта е да запалим децата в любов към спорта и най-вече към “Етър” – така, както ние израснахме с любов към великотърновския отбор. С този проект, от една страна, ще изведем децата от дългия им престой пред компютрите и таблетите, от друга страна, искаме те да останат да тренират тук, в нашия град”, коментира Емил Йорданов. По думите му е важно да се инвестира в децата не само финансово, а като емоция и послания.
DJ Емо обеща неповторима атмосфера на терена, за която ще помогнат и изпълненията на вокална група “Пеещи камбанки”, които по традиция на живо ще изпеят химна на “Етър”, в празника ще се включат и малки мажоретки от детските градини. Състезателният елемент няма да е водещ в турнира. Целта е децата да се забавляват и най-вече да заобичат спорта. Организаторите заедно с основните спонсори са предвидили множество награди за всяко дете. За победителите, разбира се, ще има купи и медали.
Турнирът ще бъде подкрепен от програмата на БФС Grassroots, целяща развитието на детско-юношеския футбол в България и принципите ѝ са основата на Футболно училище “Етър”, посочиха организаторите. Този турнир е само началото на поредицата от подобни такива в различни възрастови групи. Следващата стъпка е организиране на национален и по възможност международен турнир на новия терен в Спортното училище. Има голяма вероятност да поканим във Велико Търново детско-юношеските школи на “Манчестър Юнайтед”, заяви Емил Йорданов.
“Щастлив съм, че имам възможността да участвам в това амбициозно и перспективно събитие. Убеден съм, че то няма да е една мимолетна проява. Всички знаят колко силно съм свързан с “Етър” и съм много обнадежден от тази идея. Радвам се, че тя ще се проведе на един дълго чакан терен. Целта не е всяко от децата да стане футболна звезда, а да добие популярност този спорт сред най-малките. Това е и начин да не живеем само със спомените за славата на златните ни момчета, а да гледаме напред, да участваме в нещо градивно и позитивно”, коментира треньорът Василев.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново