Милчо Сирмов е новият старши треньор на горнооряховския “Локомотив”

Публикувано на ср, 7 авг. 2019
405 четения

Милчо Сирмов е новият старши треньор на “Локомотив”, след напускането на Красимир Мечев. Негови помощници остават Лъчезар Русев и Биян Саид. Наставникът бе представен официално на отбора преди тренировката в понеделник. На нея стана ясно още, че от представителния отбор са освободени Сава Савов и Айкут Янъков.
Милчо Сирмов е свързан с горнооряховския футбол като състезател и треньор. До настоящето му назначение отговаряше за детско-юношеската школа на клуба, но преди е водил представителния отбор, включително и в Първа лига. Треньорската си кариера стартира с “Аркус” (Лясковец), бил е част от школата на “Етър 1924”.
Междувременно на проби в “Локомотив” пристигна юношата на “Славия” Димитър Буров, който е играл за ЦСКА-1948. Ако треньорският щаб го одобри, той може да сключи договор с клуба.
В следващите десетина дни към “железничарите” ще се присъединят трима класни футболисти, които трябва да вдигнат нивото на отбора, който още е без успех в новото първенство на Втора лига. В същото време с мъжкия отбор започват подготовка и четирима юноши от школата на клуба. Шанс получават Янислав Цачев, Тодор Бакърджиев, Кирил Димитров и Звезделин Бончев.
След мача с “Нефтохимик” цялото ръководство и треньорският щаб ще организират нова среща с феновете, за да си кажат и двете страни кой какви очаквания и какви възможности има на този етап. “Локомотив” (ГО) загуби с 1:0 гостуването си на “Кариана” (Ерден) в последия мач на Красимир Мечев като старши треньор на тима. До почивката домакините направиха куп пропуски, а през втората част вратарят Павел Станев спаси карианци. В 23-та минута след контраатака отдясно удар на Реджеб Халил мина на сантиметри от дясната странична греда на “Локомотив”. В 28-мата Предев можеше да открие, но стреля над гредата, след като засече отбита след корнер топка.
Цветомир Тодоров изпълни перфектен пряк свободен удар в 31-вата минута, като прати топката неспасяемо в сглобката на вратата на Дафовски за 1:0. Осем по-късно домакините можеха да решат нещата, но Чакъров с глава би на сантиметри от десния стълб.
Ерденчани направиха още един пропуск. В 54-та минута Евгени Игнатов – Бамзе проби отляво, но ударът му мина до гредата. До края на мача “Локомотив” взе инициативата и само добрите намеси на вратаря Станев не промениха резултата. В 56-ата минута Жак Пехливанов от границата на наказателното поле не намери мрежата. Топката пък се отби от напречната греда след удар на Сава Савов. В 72-рата минута Станев спаси последователно удари на Мартин Петков и Димитър Юруков. Малко преди края Петков се откъсна отляво и топката влизаше във вратата на “Кариана”, но Павел Станев се разтегна и я прати в корнер. Загубата прати локомотивци на 14-то място от 17 отбора във Втора лига с 1 точка. В събота от 19:30 ч. “железничарите” приемат “Нефтохимик” (Бургас) в първия мач на Милчо Сирмов като нов наставник.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново