Милчо Ангелов се завръща за днешното гостуване на “Славия”

Публикувано на пт, 9 авг. 2019
69 четения

“Етър” стартира програма за обхващане на училищата и детските градини

Нападателят Милчо Ангелов са завръща в отбора за днешното гостуване на “Етър” в столицата срещу “Славия”. Таранът досега лекуваше контузия, която получи по време на подготовката, и пропусна първите четири мача. “Ангелов вече влиза в ритъм и е в групата за мача”, потвърди старши треньорът Росен Кирилов. Очаква се той да се появи срещу бившия си отбор като алтернатива на Боджадж на върха на атаката.
Националът Крум Стоянов също се завръща след излекувана контузия, заради която пропусна мача с “Ботев” (Пд). Така всички в “Етър” са здрави и на линия, като ще отсъства само защитникът Яни Пехливанов, който се разболя в последния момент преди тръгването.
“Виолетовите” гостуват на “Славия” днес от 18:45 ч. Двата тима са съседи в класирането, а в последните години етърци взеха няколко победи на “Овча купел”, но са наясно, че ги чака много здрав мач. “Много добър отбор са, имат качествени футболисти, във Варна бяха доста агресивни. В последните си три мача имат две загуби и реми и със сигурност ще търсят трите точки срещу вас. “Етър” обаче излиза след четирите ремита за първа победа”, коментира Росен Кирилов.
Междувременно стана ясно, че опитният вратар Иван Георгиев, бивш страж на “Белите орли”, “Дунав” и “Сливен”, е приел да пази за дублиращия състав на “Етър”, съобщи треньорът Марин Стефанов.

Александър Нанков и Никола Велков излязоха с писмо до кмета Даниел Панов с копие до председателя на ОбС Венцислав Спирдонов. “Считаме, че работата на целия екип на клуба през последните години, доведе до една пълна промяна както в представителния отбор, така и в школата, показвайки правилния път, по който трябва да се върви. Доказват го и хилядите пламенни фенове, които неизменно подкрепят цялата школа и представителния тим. Част от нашето развитие и изграждане на качествени попълнения е създаването на дублиращ отбор, който вече е факт, както и развитие на подрастващите футболисти. Във ваше лице намерихме съмишленик, благодарение на който виолетовият тим осъществи своето възраждане и от “В” група вече е решаващ фактор в Първа лига. Заедно направихме немалко в името на това “Етър” да бъде клуб във всички възрастови нива, с който всеки се съобразява”, пише в обръщението.
От клуба излизат с програма “Кауза “Етър” – стани част от нас!”, предназначена за най-малките – деца от 5 до 12 г. В тази връзка клубът предлага тренировки и спортни игри, свързани с футбола, на територията на всички детски градини и основни училища в общината, като ще има занимания с квалифицирани треньори. Всяко дете ще получи екипировка на “Етър”, ежемесечно във всяка градина или основно училище ще има занимания с професионални футболисти от мъжкия отбор. Програмата предвижда ежегодни турнири и местни първенства, като клубът се ангажира ежегодно да изгражда по едно игрище на територията на детска градина или училище, определени от комисия.
Призивът към Даниел Панов е за съдействие за реализиране на програмата във всички училища и детски градини в общината, да бъде дадена възможност за кандидатстване за наемането на салоните и наличната материална база в градините и училищата, а градоначалникът да стане патрон на всички спортни прояви по програмата.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново