Михалчани взеха дербито и ще зимуват като първенци

Публикувано на вт, 27 Ное. 2012
126 четения

Първото място в северната “А” областна група бе решено в дербито в едва последния есенен кръг. “Светкавица” (Михалци) прие отбора на ОФК “Павликени” и спечели победа с 2:0, която му позволи да финишира на престижната първа позиция.
Домакините вкараха по един гол през двете полувремена. В 29-ата минута Станислав Костадинов откри резултата от свободен удар. Михалчани спечелиха и дузпа, отсъдена за събаряне на Николай Боянов в наказателното поле, но ударът му бе спасен от вратаря на гостите. “Павликени” също имаше възможности, но не можа да вкара. “Светкавица” обаче усили натиска и в 80-ата минута реферът Станислав Ставров отсъди втора дузпа. Последваха протести и Красимир Николаев от гостите бе изгонен за обиди към съдията. От бялата точка Мирослав Тотев бе точен и затвърди успеха.
В южната група “Ботев” (Златарица) отстъпи с 0:1 на “Ресен”. Единственият гол в мача бе дело на Светослав Цветанов в 36-ата минута. Победа за гостите имаше и на двубоя “Вихър” (Добри дял) – “Ботев” (Дебелец). Фаворитите спечелиха с класическото 3:0 и така дебелчани ще зимуват на първото място. Никола Даскалов откри в 30-ата минута, а останалото свърши след почивката нападателят Ангел Кънчев. Той бе точен от 11-метров наказателен удар в 52-ата минута, а четвърт час по-късно реализира и третия гол.
“Първомайци” пък обърна у дома “Спортист” (Козаревец). Иван Иванов изведе гостите напред в 18-ата минута, но Станислав Петров още в ответната атака изравни, а в средата на втората част отново той донесе успеха с 2:1.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново