Мегаскандал за тв правата, ще излъчват ли изобщо ЦСКА – “Етър”?

Публикувано на вт, 9 Юли 2019
462 четения

Мегаскандал гръмна с тв правата за мачовете на ЦСКА. Новината излезе първо във в. “Труд”, тръгна по медиите, а бе потвърдена и от развоя на събитията. Ръководството на ЦСКА е изпратило писмо до БФС с искане да бъде преразгледан договорът за телевизионните права за новия сезон в българския футбол, като от клуба твърдат за конфликт на интереси заради участието на Кирил Домусчиев и поставиха ултиматум, че ще сезират УЕФА.
От ЦСКА имали намерение да сключат договор за излъчване с друга телевизия, избрана от тях. Клубът бил готов от новия сезон да поеме задължението да предоставя на договорна основа процент от постъпленията си на БФС и на другите футболни клубове, срещу които ЦСКА участва в мачовете от Първа лига, купата на страната и суперкупата.
След като ЦСКА отказа акредитации на четири медии – “Спортал”, “Блиц”, “Гонг” и “Меридиан мач”, през уикенда екипът на Нова тв също не е бил допуснат да отразява представянето на отбора и последната контрола с “Вихрен”. Същото би следвало да важи и за “Диема спорт”, тъй като те са част от една медия.
Според в. “Труд” ЦСКА иска да привлече на своя страна и “Левски”, като от клуба нито са потвърдили, нито са отрекли, че по въпроса с телевизионните права вече е имало две срещи на най-високо ниво с вечния съперник. Ако това стане факт, е възможно за първи път в историята двата най-популярни отбора в България да направят единен фронт в защита на своите икономически интереси. Мачовете от родното първенство без тяхно участие трудно биха генерирали сериозни финансови приходи. Но новите собственици на клуба от “Герена” явно внимателно ще прецизират позицията си и ще претеглят своите интереси.
Борислав Михайлов и БФС имат буквално пет дни да намерят изход от казуса, тъй като първенството на Първа лига стартира следващата седмица.
А първото домакинство на ЦСКА пък е срещу “Етър” в петък, 12 юли…
Вчера премиерът Бойко Борисов спешно събра на среща босовете на “Лудогорец”, “Левски” и ЦСКА Кирил Домусчиев, Васил Божков и Гриша Ганчев, като присъстваше и Боби Михайлов. В крайна сметка босовете си стиснали ръцете и се помирили.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново