Медиите в чужбина хвалят “Етър”

Публикувано на пт, 25 ян. 2019
440 четения

Медиите в чужбина не спират да хвалят “Етър” за представянето му в първите две контроли в Анталия. В Полша и Хърватия не спестяват критиките към своите отбори за играта срещу “Етър” и дори признават, че “виолетовите” са ги превъзхождали.
“Лех” (Познан) започна с мощен удар, но върху себе си” – с това заглавие излиза wyborcza.pl. “Фатален резултат и пагубна игра на “Лех” в Турция. Позненци загубиха от българския “Етър” (Велико Търново), като техните съперници ги превъзхождаха във всяко отношение”, пише по-нататък в материала.
“Изненадващо поражение на “Лех” (Познан) в Турция”, пише в заглавие interia.pl. “Стартът в Турция за играчите на “Лех” никак не бе успешен – под проливния дъжд завърши с плесница от средния български отбор “Етър”, се казва в текста.
“Фалстарт в Турция” е заглавието на sportowefakty.wp.pl, който пише в материала: “Трудно е да се напише нещо положително за играта на “Лех”. Нямаше конструктивни идеи, почти нямаше голови ситуации. Слабо се и бранеше, което позволи на българския отбор да вкара три гола, които можеха да бъдат и още повече.”
Медиите в Хърватия също не спестиха добрите думи за “Етър” след равенството на техния шампион “Динамо” (Загреб) срещу “Етър”, дошло в 76-ата минута. Авторитетният “Ютарний лист” излезе със заглавие: “Младият Марио Чуже спаси “Динамо” от загуба в Турция”. “Българите водеха след първите 45 минути с гол на двамата Стоянови – Крум подаде, а Иван вкара с хубав удар от 12 метра, като Ливакович не можеше да направи нищо. Отборът бе измъчен от момчетата на Балъков”, пише изданието.

Красимир Балъков:
“Получи се много добре!”

“Много сме доволни от показаното, но пак ще повторя, че резултатът не е толкова важен. Хубавото е, че носи повече самочувствие у играчите. В подготвителен период, в който се намираме, не всички са в еднакво физическо състояние и беше важно да наваксаме това с доста движение и притежание на топката. Получи се много добре!
Доволен съм от мача, надявам се да продължим по същия начин. И първото, и второто полувреме играхме по един и същ начин, с една концепция. Това е хубаво, защото моята идея е на всяка позиция да имам по двама футболисти и когото и да сложа, да може да се справи.
В контролите все пак нещата са по-различни, нека не се заблуждаваме. Но ще искам такъв футбол в първенството, разбира се, ще го комбинираме и с други варианти, които имам предвид. Но в този период на подготовка искам от футболистите точно това – да държат повече топката, за да бъдат по-пестеливи, когато трябва да се бяга без топка.”

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново