Медал и личен рекорд за Йордан Грозданов от Международния пробег на свободния дух

Публикувано на нд, 29 Сеп. 2019
387 четения

С медал и лично постижение се завърна от 4-ия Международен пробег на свободния дух великотърновецът Йордан Грозданов. Той пробяга разстояние от 15 км по маршрута Русе – Гюргево (от център до център) за 1 час, 09 минути и 07 сек. В маратона участие взеха още 5 състезатели от старопрестолния град и около 400 бегачи от всички континенти.

«За трети път участвам в това спортно събитие и всеки път е все по-вълнуващо и все по-предизвикателно. Състезанието е ново и затова интересът е толкова голям. Има и кенийци, и европейци, състезатели от всички континенти. Маршрутът бе по Моста на дружбата, трафикът на коли бе затворен – екзотично е. Всеки завършил получи медал, а после си направихме снимки за спомен с победителите кенийци, с наши хора търновци, с хора на 73г., отдадени на борба за живот», развълнувано сподели впечатленията си от мащабното спортно събитие Грозданов.

Организатори на Международния пробег на свободния дух са лекоатлетически клуб “Бегач” от дунавския град и Община Русе от българска страна, и Община Гюргево от страна на северната ни съседка.

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново