Мъжете на “Етър-64” отстъпиха на “Чардафон”

Публикувано на вт, 20 Ное. 2018
138 четения

Мъжкият тим на хандбалния “Етър-64” отстъпи на “Чардафон” осминафиналния мач от турнира за Купата на България. Воденият от Стефан Евтимов и Даниела Коцева великотърновски тим опита да се противопостави на елитния тим на габровци, който е бронзов медалист в “А” група, но силите му достигнаха само за достойна загуба.
Двубоят, игран в спортната зала на Великотърновския университет, завърши с победа 21:32 за гостите, които бяха само с десет състезатели и без водещи фигури като Петко Петков, Марио Янчев, Димитър Петков и Мирослав Денчев. Етърци първи откриха резултата чрез Станислав Йорданов, но след това “Чардафон” направи серия от пет поредни гола и пое контрола върху играта. Почивката дойде при 7:18 за габровци, а в началните минути на втората част разликата достигна 14 гола – 9:23.
После “Етър-64” заигра равностойно и до края наниза 12 гола срещу 9 на съперника си за крайното 21:32. На 1/4 финалите “Чардафон” ще срещне “Спартак” (Варна), който елиминира като гост “Мартен” (Русе) с 33:18, а великотърновци продължават битките в “Б” група, вторият турнир от която е на 8 декември във Велико Търново.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново