Малките шахматисти на “Асеневци” играха срещу ветерани от Дома “Венета Ботева”

Публикувано на ср, 12 февр. 2020
87 четения

“Преди два месеца ми се обадиха от Дома за стари хора “Венета Ботева” и ми споделиха, че част от живеещите там имат голямo желание да играят в турнир по шах. Попитаха ме дали бих могла да сбъдна тази тяхна мечта. Впечатлена от молбата и любовта на възрастните хора към шахмата, приех на драго сърце и побързах да съобщя хубавата новина, за да може бабите и дядовците да започват здрава подготовка, тъй като им предстоеше да се изправят срещу моите малки шахматисти”, сподели Цвета Галунова – ръководител на ШК “Асеневци”, която организира шахматен турнир за възрастните хора в дома “Венета Ботева” тази събота.
Осем деца на възраст между 9 и 12 г. се впуснаха в шахматни битки срещу 80-годишните любители на древната игра от Дома. Срещата бе приятелска и нямаше състезателен характер, но се игра по правилата и в атмосферата на шахматен турнир. Партиите бяха сериозни, децата записваха своите ходове, а възрастните останаха изумени от уменията на малките шахматисти. Асен, Илия, Антон, Георги, Петър, Мария, Геновева, Величка и Марин защитаваха позицията на опита и мъдростта, а Ивелин, Веско, Мартин, Михаил, Георги, Радост, Пресиан и Теодор бяха представителите на младата енергия в древната игра.
“Много е хубаво, че от Дом за стари хора “Венета Ботева” поемат различни инициативи, за да организират интересни събития, които да разнообразяват ежедневието на своите гости. Ние от ШК “Асеневци” с удоволствие ще повторим отново невероятната емоция да бъдем част от развлекателната програма на тези много мили хора!”, споделя още Цвета, вярвайки, че и други организации биха могли да се вдъхновят и да отделят няколко часа от почивните си дни, за да усмихнат ветераните от Дома.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново