Маги Христова поема „Етър-64”, Йонка Генчева се оттегля и остава съветник

Публикувано на пн, 16 авг. 2021
1795 четения

Маги Христова ще води от есента представителния женски отбор на ХК „Етър-64”. Досегашният старши треньор Йонка Генчева остава в клуба като съветник, ще бъде ползван нейният треньорски лиценз, но от скамейката мачовете ще води Маги Христова. След 23 години начело на етърки с 23 спечелени отличия – 10 шампионски титли и 13 купи на България с жените, Йонка Генчева остава с огромен и решаващ принос за успехите на великотърновския хандбал, съобщиха от клуба.

Подготовка за новото първенство започнаха в понеделник хандбалистките. Те стартираха с физическа подготовка под ръководството на кондиционния треньор Свилен Митрофанов. 10 състезателки направиха първа тренировка, но се очаква в следващите дни поетапно да се присъединяват и останалите момичета. Украинката Олександра Замишляк остава в отбора, тя вече е във Велико Търново и води подготовка. Сънародничката й Анна Захарова не тренира с етърки, но най-вероятно на нея ще продължи да се разчита за мачовете. „До 10 септември съставът ще е напълно сглобен, водят се разговори и за нови попълнения. „Етър-64” ще има боеспособен отбор и за новия сезон”, увери президентът на клуба Атанас Атанасов.

Основно в домашни условия ще протече цялата подготовка. Заради ковид мерките и пандемията етърки вероятно няма да могат да направят проверки с международни отбори. Шампионатът на жените ще стартира в началото на октомври, като засега тимовете в „А” група са осем, но са възможни и промени. Нов член на елита е ХК „Бяла”, който гради сериозен отбор.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново