Лишиха “Етър” от домакинство за 1 мач, следващият му двубой ще е в Севлиево

Публикувано на чт, 26 сеп. 2013
358 четения

“Етър” бе наказан с лишаване от домакинство за 1 мач от Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС – В. Търново, заради инцидента на мача в Червен бряг в отминалия кръг на Северозападната “В” група. Същата санкция – лишаване от домакинство за 1 мач, е наложена и на домакините от “Партизан” (Червен бряг).
В 22-ата минута на двубоя стана меле на пистата, след като двама фена на “Етър” са слезли на нея, за да провокират домакините, от чиито трибуни са нахлули и техни привърженици. Докато единствените двама полицаи на стадиона успеят да прекратят мелето, мачът е бил прекъснат за 8 минути. Делегатът се обадил в полицията, откъдето на почивката е дошла патрулка с още четирима полицаи, но страстите вече са били потушени.
Предпоставки, за да се стигне до инцидента, е и фактът, че на стадиона в Червен бряг изобщо не е имало обособен сектор за гостуващата агитка и тя е била настанена непосредствено до публиката на домакините, а мачът, който все пак бе дерби на кръга, бил охраняван едва от двама полицаи.
Зоналният съвет гледа видеозапис от двубоя, като изиска и доклади от длъжностните лица, след което реши да накаже и двата клуба за по 1 мач и да ги глоби с по 100 лв.
“Етър” ще домакинства на стадион “Раковски” в Севлиево в предстоящия си мач срещу “Бдин” (Видин), съобщиха от великотърновския клуб. Срещата е в неделя, 29 септември, от 17:00 часа.
Отборът на “Видима-Раковски” също е домакин в предстоящия кръг, но неговият мач срещу “Ком” (Берковица) ще се играе в петък. Другият наказан “Партизан” (Червен бряг) още не е заявил стадион, тъй като ще домакинства чак на 6 октомври.
Снощи “виолетовите” гостуваха на “Локомотив” (ГО), като дербито бе от надпреварата за купата на Аматьорската футболна лига. Отново солидна охрана предшестваше мача, като се очакваше сериозно присъствие на публика по трибуните (б.р. подробности за мача четете утре). Победителят от мача “Локо” (ГО) – “Етър” отива на областен финал на 2 октомври от 15:30 часа.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново