Легендата Георги Глушков идва за 70 години баскетбол в Поликраище

Публикувано на вт, 10 сеп. 2019
117 четения

Стрийтбол турнир ще отбележи 70-ата годишнина на баскетбола в Поликраище. Турнирът, който се организира от БК “Росица” и The Kings Тournament, е наречен “Живко Коларов” в памет на наскоро починалия доайен на баскетболната игра в общината.
Срещите започват в 10 ч. сутринта на 14 септември на напълно обновената баскетболна площадка в селото. Седмица преди състезанието започна и монтирането на новите кошове, така че домакините ще предложат всички условия за забивки от майсторски клас, каквито се очакват от участващите отбори. Сред тях по предварителни заявки ще има състезатели от Румъния и Сърбия, както и отбори от цяла България. Предвидено е надпреварата под кошовете да е в три групи – до 18 г., мъже и жени.
Официалното откриване на турнира е от 16 ч. Председателят на Баскетболната федерация – първият източноевропеец в НБА Георги Глушков, е потвърдил присъствието си заедно с колегите си от Федерацията Христо Христов и Петър Клечков, както и националните треньорки Таня Гатева и Силвия Пеева. Гост ще бъде и кметът на Горнооряховска община инж. Добромир Добрев.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново