Курсант от НВУ е в Топ 10 на най-добрите спортисти в армията

Публикувано на чт, 8 апр. 2021
370 четения

С плакет за отличното си представяне в Държавния военен шампионат беше отличен курсант старшина Валентин Атанасов от Националния военен университет “Васил Левски”. Той е плувец и успя да влезе в Топ 10 на най-добрите спортисти в Българската армия за миналата година.
“Плувам от 18 години, а в Държавния военен шампионат участвам от първи курс и всяка година се класирам на призови места. За първи път обаче влизам в Топ 10 на най-добрите спортисти в Българската армия. Това за мен е истинско постижение, защото аз се състезавам само в плувните дисциплини, докато моите колеги участват в състезания по различни видове спорт и това им носи доста повече точки”, призна Валентин Атанасов. Миналата година обаче той е успял да спечели 11 призови места в състезанията, в които е участвал.
За всички тези свои успехи той беше отличен с плакета лично от началника на Военния университет бриг. ген. Иван Маламов. Валентин Атанасов е пловдивчанин, тази година завършва специализацията “Инженерни войски”. Бил е национален състезател по плуване и е представял България в много международни състезания. Има в колекцията си поредица от спечелени отличия.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново