Ксандриния Капелова се завърна на състезателния танцов подиум

Публикувано на пт, 8 Ное. 2019
874 четения

Лицето на великотърновския клуб по спортни танци “Ксани денс”, Ксандриния Капелова, носителка на 4 шампионски титли, се завърна успешно на танцовия подиум. Тя, с личен треньор Николинка Колева, танцува от няколко месеца с нов партньор – Коста Грунов, представител на КСТ “Бургас-75”.
За успешното развитие на двойката полагат усилия освен личните треньори и 10-кратните шампиони по латиноамерикански танци – професионалистите Андра Линте и Константин Тодоров.
Ксандриния Капелова и Коста Грунов стартираха своето съвместно участие на силен международен турнир в Брашов, Румъния. Макар че са на 15 и 16 г., те взеха участие в категория Adult (до 35 г.) в двата стила – латиноамерикански и стандартни танци и заеха 11-и места.
Двойката взе участие и в националния турнир “Одесос денс-1975” във Варна, където станаха златни медалисти в класа си и заеха второ място в категория младежи. Новата визия и подготовка на двойката очароваха публиката и участието им бе подкрепено с бурни аплодисменти.
В същия турнир взеха участие и сборни двойки на “Ксани денс” и “Одесос денс -1975”. Танцьорите Владимир Илиев и Никол Узунова заеха второ място в клас 13 Е. Двойката Александър Елефтеров и Сияна Стойнова заеха четвърто място в клас 11 Д и пето място при деца латиноамерикански танци. Христо Чанев и Яна Господинова станаха бронзови медалисти в клас 11Д, сребърни медалисти при деца стандартни танци и заеха шесто място на латиноамерикански танци.
За Купата на България в Казанлък двойките Владимир и Никол заеха първо място в клас 13Е, Александър и Сияна са трети в клас 11Д и на деца латиноамерикански танци, плюс пето място на стандартни танци. Христо Чанев и Яна Господинова заеха четвърто място в класа, но станаха бронзови медалисти на стандартни танци и пети в латиноамериканската програма.
В турнирите “Изгряващи звезди” във Варна и Казанлък призови места заеха малките двойки на “Ксани денс” Боян Сяо и Ния Каймаканска, Преслав Конджагюлов и Йоанна Илиева. Отлично представяне направиха соло момичета на “Ксани денс”.
“В клуба ни тренират повече от 70 деца и възрастни. Стараем се да подкрепяме танцьорите ни и освен да даваме знания за танцовото изкуство, работим и върху създаването на дисциплина, чувство за естетика, чувство за принадлежност, индивидуален подход към всеки, създаваме личности, даваме любов и внимание. “Ксани денс” е едно голямо семейство, подкрепено и от самите родители на танцуващите в клуба. Клубът ни работи съвместно и със СУ “Вела Благоева”, ДГ “Евгения Кисимова” и ДГ “Ивайло”, сподели треньорката на клуба Николинка Колева.

Анатоли ПЕТРОВ
снимка Спортни танци

loading...
Пътни строежи - Велико Търново