Крайно силна “В” група очаква “Етър”

Публикувано на пн, 10 юни 2013
471 четения

Велико Търново и Севлиево отново ще мерят сили на терена, но във “В” група.

В изключително силна компания ще бъде новият “Етър” от лятото в Северозападната “В” група. Очертава се третият ешелон да няма нищо общо със слабата и съставена от едва 12 отбора групичка, в която тази пролет свищовският “Академик” се промъкна до първото място и влезе в професионалния футбол.
Както вече съобщихме, новият “Етър” ще влезе в нея с лиценза на “Ботев” (Дебелец). Очаква се до средата на седмицата клубът да проведе Общо събрание, на което да промени името и регистрацията си.
После ще бъде свикана сесия на Общинския съвет, на която предстои гласуване клубът да стане общински. В следващия един месец предстои много работа – да бъде изградена структурата на клуба, назначен треньорски екип и направена селекция. До август напълно готов за игра трябва да бъде и обновеният стадион “Ивайло”.
“Етър” ще има място в Северозападната “В” група, която най-вероятно ще бъде увеличена от 12 на 16 отбора, заяви председателят на ЗС на БФС Георги Велинов. Той бе в петък на съвещание на Зоналния съвет, на което бяха оглеждани кандидатурите на клубовете за третия ешелон. “Желязна” “В” група очаква етърци наесен, като за пръв път от години насам конкуренцията ще бъде изключителна. Ред отбори с традиции във футбола ще бъдат сред претендентите за първото място. Участието си вече са потвърдили “Видима-Раковски” (Севлиево), “Янтра” (Габрово), “Локомотив 2012” (Мездра), в който се вливат целият отбор и ресурси на доскорошния лидер в групата, изваден тази пролет от ФИФА. От “Б” група най-вероятно слиза и “Спартак” (Плевен), който сам се отказва от втория ешелон по финансови причини. Участието си са потвърдили още “Бдин” (Видин), “Берковица”, както и нашият ОФК “Павликени”.
Така Великотърновска област ще има трима представители в групата – “Етър” (ВТ), “Локомотив” (ГО) и “Павликени”. Състава й допълват традиционно корави отбори като “Гигант” (Белене), “Дунав” (Селановци), “Червен бряг”, “Ситомир” (Никопол) и др.
Първенството ще започне най-вероятно на 11 август, съобщи Георги Велинов. Предстои обаче още едно съвещание на Зоналния съвет, на което окончателно ще бъде утвърден съставът на групата. Около 20 юли ще бъде традиционната сбирка на представителите на клубовете във В. Търново, на която ще бъде теглен жребият за новото първенство.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново