Красимир Станоев призна за Covid-19: “Приемам с усмивка това препятствие”

Публикувано на пн, 18 май 2020
123 четения

Халфът на “Етър” Красимир Станоев потвърди новината, която съобщихме, че е с положителен тест за Covid-19. Вторият тест на футболиста е също положителен.
“Изчакахме с официалното съобщение, защото смятаме, че е редно самият Красимир Станоев да обяви нещата. Това е негово лично право и Краси взе това решение. Предстои му 28 дни карантина, пожелаваме му здраве и скорошно завръщане, защото той е един от нас”, заявиха от ръководството на “Етър”. Пробите на всички останали футболисти, треньори и служители са отрицателни.
“Чувствам се добре. Излязоха и вторите резултати, които показват, че съм положителен, но и че имам антитела, което означава, че почти съм изкарал вируса, сподели самият Краси Станоев. – Не съм усетил нищо, защото се чувствам здрав. Всички приятели и роднини са добре, което ме радва. От лабораторията ми казаха, че не мога да го предавам на други хора. Имам антитела с висока стойност, което означава, че почти съм го преборил.
Съжалявам само, че ми наложиха 28 дни карантина. Физически съм добре, трети ден съм у дома и не съм излизал. Неприятно е, защото доста време бяхме извън футбола. Приемам го с усмивка като нещо, което трябва да премина. Това не е нещо срамно и не се притеснявам от това. Постоянно имам препятствия около себе си, така че не ми пречи да премина и през това.
Надявам се следващите ми тестове да са отрицателни, за да мога да започна и индивидуално да тренирам. Сега тренирам по два пъти на ден у дома, от клуба ми осигуриха колело. Благодаря им и на тях, правят каквото могат да се чувствам добре, постоянно ми звънят и се грижат за мен!
Не съм контактувал с другите играчи, освен когато ни взимаха теста. Всичките им резултати са отрицателни и това много ме радва!”, добави Станоев.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново