Красимир Мечев ще бъде и мениджър на “Локомотив” (ГО), лагерът отпада

Публикувано на чт, 20 юни 2019
294 четения

Бюджетът е органичен, но ще правят боеспособен отбор

Горнооряховският “Локомотив” прави опити да събере боеспособен състав на новия сезон във Втора лига, но съобразявайки се с неголемия бюджет. Старши треньорът на “Локомотив” (ГО) Красимир Мечев има вече и мениджърски функции в клуба. Той има всички права да преговаря и договаря нови футболисти, като ограничението му е единствено бюджетът за фонд работна заплата. Това ограничение всъщност никак не е малко, защото и този сезон “Локомотив” ще е от най-скромните отбори във Втора лига.
Поне на този етап единствената сериозна подкрепа за футбола в Горна Оряховица идва от Общината и една от фирмите за залози. Така че Мечев ще има трудна задача да намери с малко пари качествени играчи. Той обаче е оптимист, че ще се справи и ще сглоби отбор, който по неговите думи “няма да е боксова круша” в новото първенство.
Промените в “Локо” (ГО) бяха обявени на първата среща между клубното ръководство в лицето на новия президент Иво Димитров, треньора и феновете. Започнатите от предишното ръководство регулярни срещи между клуба и привържениците ще продължат и занапред, бе заявено от едната страна. От другата страна, представител на фенклуба обяви, че феновете стоят зад решенията на треньора, независимо от различните спекулации, появяващи се в Интернет.
Красимир Мечев обясни подробно как се е стигнало до раздяла с някои от знаковите футболисти като Евгени Александров, Иван Пенев и Красен Трифонов. За новите попълнения той обаче не беше толкова уверен, още повече че подготовката е в началото си. В момента на проби са дузина футболисти. Ще идват още и много ще си тръгнат. Преговорите са трудни. Играчите с опит не искат да приемат оферта по-малко от 1700 лева на месец. Това не е по силите на “Локомотив” в момента. На този етап усилията са концентрирани върху отсяването на няколко млади играчи с потенциал, а надеждите са в оставащите няколко седмици до новото първенство да се намерят и няколко опитни играчи – най-вече на постове като централен нападател и вратар, които в момента са критично оголени.
От дошлите на проби в началото на подготвителния период по-известни са имената на Сава Савов, който вече е играл за “Локо”, а последно беше в “Несебър”. Калоян Стефанов и Йоан Маринов от “ЦСКА 1948” също в момента тренират с “Локо”. Чака се Джихат Кямил, минал през ЦСКА, “Етър”, “Арда” и “Локо” (Сф). Като цяло обаче на този етап е твърде рано да се говори за каквото и да е сигурно ново попълнение.
Бюджетът е ограничен, а в региона няма школи, които да са извадили в последните години качествени футболисти. Така че “Локомотив” няма да може да разчита на някакви кой знае колко качествени попълнения. “Не очаквайте чудеса, не можем да си позволим висока класа, но ще наблегнем на мотивацията и добрата физическа подготовка. Ние в далавери не участваме, така че няма на кого да чакаме освен на себе си. Уверен съм обаче, че ще направим отбор, който няма да е боксова круша в новото първенство”, каза Мечев пред феновете.
Обявени бяха и промените в треньорския щаб на отбора. Марин Байчев вече не е помощник-треньор, а ще се занимава отново с школата и ще поеме функциите на скаут. В същото време Лъчезар Русев ще поема все повече отговорности в треньорската работа и при мъжете. Идеята е да си привличат нахъсени местни кадри. На следващ етап към треньорския щаб ще бъде привлечен и Мирослав Гавазов. “Това са местни момчета, кадри на нашата школа и те трябва да получат шанс да се докажат”, каза президентът Иво Димитров.
На този етап “Локомотив” ще тренира в домашни условия. Имало е договорка за лагер в Елена, но много е вероятно той да пропадне. В първата си контрола, играна в Тетевен, “железничарите” отстъпиха с класическото 3:0 на вицешампиона ЦСКА-София.
На 26 юни в Трявна тимът ще играе с “Дунав” (Рс). На 29 юни в Мъглиж ще е контролата с “Ботев” (Гълъбово). На 3 и 7 юли ще има мачове с “Литекс” и “Спартак” (Пл). Договорени са и две срещи с “Лудогорец-2”, на които отборите ще бъдат представени пред феновете. В Горна Оряховица мачът е на 11 юли, а в Разград на 14 юли.
Шампионатът на Втора лига стартира на 20 юли, като “железничарите” гостуват в Ловеч на “Литекс”.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново