Красимир Гърдев и Радослав Владев ще дават 60 000 лв. целево за ДЮШ

Публикувано на пн, 20 май 2013
685 четения

Изцяло за детско-юношеската футболна школа на града ще даваме занапред 60-те хиляди лева годишно по договора с “Пазари Велико Търново” ООД, обявиха създателите и бивши собственици на “Етър 1924” Красимир Гърдев и Радослав Владев. Както е известно, когато в началото на 2002 г. бе създадено “Пазари Велико Търново”, футболът в старата столица бе в пълен застой. По договора с Община Велико Търново залегна клауза, според която собствениците ще дават 60 000 лв. годишно за развитието на спорта в града. Впоследствие възникна идеята за създаване на ПФК “Етър 1924”, като в продължение на десет години тези средства отиваха изцяло за футболния клуб, като за издръжката на клуба сумата бе надхвърляна многократно. С влизането на тима в “А” група мажоритарен собственик стана Фейзи Илханлъ, на когото в края на м.г. двамата основатели на клуба прехвърлиха и останалите си 15 % от акциите.
Неотдавна административният директор Радин Хаджиев обяви, че Фейзи Илханлъ занапред нямало да се занимава с футбол, мъжкият отбор напусна първенството на “А” група, а изградената детско-юношеска школа с треньори и десет отбора при деца, подготвителни групи, юноши младша и старша възраст, е на кръстопът как и в каква посока ще продължи съществуването си.
“До момента все още няма официална позиция на мажоритарния собственик на клуба. Редно е да изчакаме становището на самия г-н Илханлъ дали спира с футбола. Ние обаче имаме ясно становище, че и занапред ще продължим да даваме тези 60 000 лв. по договора с “Пазари Велико Търново”, като държим изцяло да ги насочим към детско-юношеската школа. Засега тя е на “Етър 1924”, а ако Фейзи Илханлъ обяви закриване на клуба и школата бъде пренасочена към нов общински клуб, те също могат да разчитат на тези пари”, заявиха Красимир Гърдев и Радослав Владев. Двамата обаче бяха категорични, че желанието им е сумата изцяло да отива за младите футболисти на града и не желаят нито лев да бъде насочван към мъжки футболен отбор.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново