Красимир Балъков: “Ако се класираме за евротурнирите, това ще бъде голям подарък за всички във Велико Търново”

Публикувано на пн, 13 май 2019
243 четения

“Комплициран мач, който знаехме, че няма да е лесен. След като продължаваме, реваншът е сладък. Искахме на всяка цена да продължим напред и го направихме. Свалям шапка на играчите. Този мач показа, че играчите ми обичат футбола и уважават треньорския щаб. С много разговори тушираме напрежението. Футболистите ми също са гледали мачовете в Шампионската лига тази седмица и виждат какво може да се случи горе по върха. При нас не е по-различно.
Ако не бяхме влезли концентрирани и мотивирани, щеше да ни бъде тежко. Така или иначе, ни беше тежко през първата част. “Локо” (Пд) нямаше какво да губи и даде всичко от себе си. Но моите футболисти разбраха това, което си говорихме. Трябваше да сме търпеливи. Гостите се опитаха да се хвърлят, но ние играем футбол не само в атака и в средата, а и отзад. Така че на “Локо” им направихме трудна задачата. Футболистите ми затрудниха съперника. Осбено след гола нещата се оправиха и имахме и още положения за гол. Изиграхме перфектно второ полувреме, с много емоция и феновете са доволни.
Ще е много сладко за феновете и за целия град, ако успеем да стигнем до баражите за Лига Европа. Ако се класираме за евротурнирите, това ще бъде голям подарък за всички във Велико Търново.
Нямах предпочитания за следващия съперник. Срещу “Славия” имаме 4 победи, което дори ме притеснява. На хартия “Ботев” бяха по-тежки от “Славия”, но това няма никакво значение за предстоящите мачове.
В събота ще направим възстановяване. След това ще дам два свободни дни. Във вторник следобед продължаваме подготовката.
Винаги гледам позитивно на нещата. Надявам се Община Велико Търново да оцени всичко, което се прави тук от нас, всички от целия клуб, треньорите, играчите, спонсорите – и ще ударят едно рамо, което ще е изключително необходимо за бъдещето на “Етър”.
Няма какво да кажа по темата за националния отбор. Когато са ме питали, съм казвал: промени засега няма.”

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново