Кольо Станев бе титуляр за България U19 срещу Узбекистан

Публикувано на чт, 6 февр. 2020
325 четения

Младата надежда на “Етър” Кольо Станев започна като титуляр при победата с 2:0 на националния отбор на България U19 над Узбекистан. Възпитаниците на Ангел Стойков са на подготвителен лагер в Турция, като първо се наложиха над “Аланияспор”, а после и над връстниците си от Узбекистан с един и същ резултат – 2:0.
Кольо Станев се присъедини към националите направо от лагера на “Етър”. Българите успяха да поведат в 11-ата минута. След центриране отдясно топката попадна у Димитър Тонев, който преодоля вратаря на съперника, а притичалият капитан Владимир Николов реализира на празна врата. До почивката Узбекистан опита да отговори, но защитата ни и вратарят Дичевски бяха на висота. Втората част отново започна с българско надмощие и нашите успяха да стигнат до второ попадение след центриране от ъглов удар и разбъркване, в което най-добре се ориентира бранителят на “Лудогорец” Александър Ганчев. До края на двубоя трикольорите изпуснаха още няколко положения, с които можеха да направят преднината си още по-убедителна.
Последната контрола на България U19 в Турция е днес от 16:00 ч. отново срещу Узбекистан в Алания. В края на март на тима на Ангел Стойков му предстои участие в елитния квалификационен кръг за класиране на европейско първенство.
Страницата подготви
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново