Кметът на Г. Оряховица прие хандбалистите на “Локо” (ГО), завоювали Купата на България

Публикувано на чт, 31 Ян. 2019
107 четения

Кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев прие състезателите от ХК “Локомотив”, които за втора поредна година завоюваха Купата на България при младежите до 19 г. Финалите се проведоха в зала “Никола Петров”. След двудневната надпревара купата грабнаха горнооряховските хандбалисти, които на финала се наложиха над “Спартак” (Варна) с 39:19. Техният състезател Георги Маринов бе обявен за най-добър вратар на турнира.
На срещата в Гербовата зала на Общината присъства и заместник-кметът Йорданка Кушева. “За нас е радващ фактът, че успехите ви се множат. Вие сте един от малкото клубове, в които състезатели, ръководство, треньори и родители работят в много добър синхрон. Това си пролича и в залата с убедителния победен резултат от ваша страна. Запазете този устрем и продължавайте напред”, пожела на хандбалистите инж. Добромир Добрев.
Градоначалникът за пореден път увери спортистите, че общинското ръководство ще продължи да подпомага развитието на спорта в общината.
“Първенството в “А” група продължава, а през април предстои държавно първенство за младежи до 19 г. Пред нас стои перспективата да направим дубъл и това съвсем не е непостижима цел”, каза треньорът на хандбалистите Йордан Димитров. Пред ръководството стои предизвикателството за съхраняване на отбора, независимо че някои от момчетата завършват, и догодина да се търси класиране в четворката на “А” група, каза още треньорът. Той увери, че и надолу в йерархията отборите се подготвят добре, което личи и по постигнатите резултати.
С тима бе и състезателят Ивелин Дачев, който след тежка контузия претърпя операция. Сега възстановяването на хандбалиста върви много добре, увериха от отбора. По традиция, в края на срещата, момчетата подариха един от златните си медали на инж. Добромир Добрев.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново