Кметът Даниел Панов с награда за принос към “Децата и футбола”

Публикувано на пт, 14 Дек. 2012
214 четения

Георги Давидов (вдясно) прие наградата от името на кмета.

Георги Давидов (вдясно) прие наградата от името на кмета.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов получи една от годишните награди на Асоциацията на българските футболисти за принос към инициативата “Децата и футбола”. Той бе сред отличените в 12-ото издание на традиционната церемония, провела се в Балабановата къща в Пловдив. От негово име призът бе получен от спортните експерти на Община В. Търново Йордан Дурчев и Георги Давидов.
Същата награда имаше и за председателя на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов, който също не можа да присъства на тържеството и наградата му бе получена от секретаря на ЗС Страцимир Тинчев. Сред отличените бяха и бронзовият медалист от САЩ-94 и настоящ директор на “Локо” (ГО) Бончо Генчев и главният редактор на “Дарик радио В. Търново” Петко Павлов.
На тържеството награди връчваха генералният секретар на АБФ Георги Бойчев, изп. директор на БФС Борислав Попов и зам.-министърът на младежта и спорта Иван Ценов.
Георги Бойчев съобщи, че основната цел на кампанията, която провежда вече 12 години, е да приобщи децата към футбола и спорта и да ги направи възпитани и добри граждани. В досегашните инициативи на Асоциацията на българските футболисти са участвали над 80 000 деца, като само през 2012 година техният брой е бил над 5000. Във Велико Търново се проведоха два турнира.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново