Катар-2022: Прогнозата на специалиста

Публикувано на пн, 21 Ное. 2022
182 четения

сн. FIFA.com

Световното първенство по футбол стартира вчера с мача Катар – Еквадор, а днес продължава с нови три мача: Сенегал – Нидерландия в Група А и Англия – Иран и САЩ – Уелс в Група В. “Янтра ДНЕС” започва ежедневната си рубрика с прогнози, в която ще кани известни футболисти, треньори, ветерани и спортни деятели. Първите ни гости са старши треньорът на “Етър” Емануел Луканов и един от капитаните на тима – Яни Пехливанов. Освен прогнози, те споделят и кой ще е звездата на първенството, както и кой ще е новият световен шампион.

10-Lukanov

15:00, Англия – Иран (група В)
Аз залагам на европейските отбори, но пък и англичаните са много силен отбор в момента. Второ силно поколение след това на Бекъм. От Иран знам единствено треньора им, за който сър Алекс Фъргюсън казва, че е един от най-добрите треньори в света.
Прогноза: 3:1
18:00, Сенегал – Нидерландия
(група А)
Изцяло съм за холандците, те са фаворит в групата. Останалите – Катар, Еквадор и Сенегал, могат да се борят единствено за второто място.
Прогноза: 0:3
21:00, САЩ – Уелс (група В)
Пристрастен фен съм на “Реал” (Мадрид), а в Уелс играе Гарет Бейл. Би трябвало в тази група Англия да няма проблеми, а Уелс да продължи като втори отбор.
Прогноза: 1:2
Кой играч ще блесне на световното?
Всеки очаква Аржентина да направи нещо голямо, а там е Меси. Може би последно световно за него и се очаква отново да блесне. Но пък и може да има изненада и някой млад футболист да изпъкне. Футболът затова е интересен спорт, моментното състояние на футболистите също е важно. Бих се радвал наистина, ако някой млад играч блесне, и то не един, а да са повече.
Потенциален световен шампион?
Аз съм пристрастен. Голям фен съм на “Реал” (Мадрид) и естествено на Испания.

 

10-Yani-Pehlivanov

15:00, Англия – Иран (група В)
Твърда победа за англичаните. Ще излязат от групата, но са само дотам.
Прогноза: 3:0 или 3:1
18:00, Сенегал – Нидерландия (група А)
Тук ще е изненадата на деня, очаквам победа за Сенегал. Африканските отбори ще стигнат много напред на това световно първенство, защото сега е зима, но там времето ще е горещо. Очаквам от тях много изненади в Катар.
Прогноза: 2:1 или 1:1
21:00, САЩ – Уелс (група В)
Това ще е оспорван и “крив” мач. Твърд хикс.
Прогноза: 1:1
Кой играч ще блесне на световното?
Много хвалят халфа на Англия Джуд Белингам, който играе в “Борусия” (Дортмунд). Днес четох, че един от тях щял да отива с празен куфар, за да си вземат обратно купата… Помним как Англия и Испания на световното в Бразилия бяха в една група и не продължиха и двата отбора напред.
Потенциален световен шампион?
Бях за Италия, но за съжаление ги няма на световното първенство. Като цяло ще съм за съседите – Хърватия, Сърбия, ще им стискам палци да стигнат максимално напред.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново