Катар-2022: Мачовете на деня с прогнози

Публикувано на пт, 9 Дек. 2022
290 четения

Световното първенство по футбол навлезе в решителната си фаза. Предстоят четвъртфиналите, до които достигнаха пет тима от Европа, два от Южна Америя и един от Африка. Днес са първите два мача: Хърватия – Бразилия и Нидерландия – Аржентина, а утре са сблъсъците Мароко – Португалия и Англия – Франция. “Янтра ДНЕС” продължава рубриката си с прогнози, в която кани известни футболисти, треньори, ветерани и спортни деятели. Днес ви предлагаме мегадуел – Треньор № 1 на 20 век за Велико Търново Георги Василев срещу Футболист № 1 на 20 век на В. Търново Красимир Балъков. Освен прогнози, те споделят и очакванията си кой ще може да се пребори за световната титла.

10-Vasilev

Георги Василев

петък, 9 декември
17:00 ч. Хърватия – Бразилия
Бразилия показва изключителна класа в момента, макар че противниците ѝ досега не бяха кой знае какви. Е, няма случайни отбори на световното, но мисля, че сега им предстои най-трудното изпитание срещу състав, който също показва класа и е хубаво, че е от Балканския полуостров. Определено давам предимство на Бразилия, но в един оспорван интересен двубой.
Прогноза: 2

21:00 ч. Нидерландия – Аржентина
Стъпка по стъпка аржентинците вървят напред. След злополучния им старт играта и резултатите им са значително по-добри. В исторически план на този сблъсък Аржентина винаги е била с успех. Въпреки че срещу себе си има отбор с много силен треньор, много качествен човек, с футболисти, които не отстъпват на “гаучосите”. И все пак според мен предимството е за Аржентина.
Прогноза: 2

събота, 10 декември
17:00 ч. Мароко – Португалия
Два географски съседа, познават се до болка. Мароко е на върха на вълната, настроението е приповдигнато. Да не говорим за португалците, които смачкаха Швейцария. Ако говорим само за класа, самочувствие и опит:
Прогноза: 2

21:00 ч. Англия – Франция
Също съседи и стари футболни съперници. И в двата отбора амбициите са много големи. Англия върви убедително на световното, но пък Франция има играчи, които в даден момент могат да решат мача.
Прогноза: 2

Фаворит за световната титла?
Много ми допадна играта на Бразилия, дано не срещне някъде по-сериозен отпор и твърдост, защото само това може да ги смути. Но имат голяма промяна в поведението от предишните години, сега вече в защита и в единоборствата не си поплюват. Бразилия е вече балансиран отбор, който и в единия случай, и в другия знае как да реагира. Мисля, че ще станат световен шампион.

 

Красимир Балъков

Красимир Балъков

петък, 9 декември
17:00 ч. Хърватия – Бразилия
Много тежък за анализ мач. Мисля си, че бразилците ще продължат, но много трудно. Ако не докарат нещата до дузпи, ще продължат напред.
Прогноза: 2

21:00 ч. Нидерландия – Аржентина
Подобен е и този двубой. Това са вече мачове, които зависят от обстоятелствата – от деня, от моментната форма, но аз залагам за Аржентина.
Прогноза: 2

събота, 10 декември
17:00 ч. Мароко – Португалия
Все ми се струва, че Мароко няма да направи два мача поред след победата си над Испания. Трудно биха спечелили още един такъв мач. Португалците вече много добре видяха каква им е схемата на игра срещу силен съперник и ще си направят изводите. Испанците не можаха, но Португалия ще си вземе поука и ще спечели. Мароканците познават по-добре испанския футбол, отколкото португалския, техни футболисти играят в Испания, на една педя разстояние са.
Прогноза: 2

21:00 ч. Англия – Франция
Тук е голям сблъсък. Иска ми се “петлите” да продължат, но ми се струва, че напред ще отиде Англия. Моите аргументи са, че Франция не играе толкова стабилно като на европейското първенство. Вътрешно се надявам да спечелят, но разумът ми подсказва друго. Имат добри футболисти, прав е Георги Василев, но имам такова вътрешно усещане.
Прогноза: 1
Фаворит за световната титла?
Ако гледаме логиката, има два отбора, които имат и креативност, и в същото време играят организирано и добре в защита. Единият е Бразилия, а другият всеки очаква да е Аржентина, но аз ще посоча Португалия. В един момент Бразилия и Португалия ще се срещнат на световното и който спечели, ще стигне до титлата.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново